2 minutter lesing

6 utendørs sommeropplevelser i Oslo for barnefamilier

Publisert
21/3/2024

Barnas Oslo! Familienes Oslo! Trampolineparker, klatresentre, svømmehaller og lekeland - Oslo er en familievennlig by med mange tilbud til aktive barnefamilier.

Besøksgårder

Besøk en av Oslo kommunes besøksgårder. Hils på hester, sauer, griser, høner og haner, besøk stallene og spis nistepakken i hyggelige omgivelser.

Besøksgårdene er Kampen Økologiske Barnebondegård (mellom Kampen og Ensjø), Nordre Lindeberg gård (Furuset), Bogstad besøksgård (Bogstadvannet), Sørli besøksgård (Nøklevann nær Bøler), og Søndre Aas gård og miljøsenter (Rosenholm sør for Holmlia).

Søndre Aas gård har drop in-tilbud for leieridning på lørdager.

Ridesentre

Ridning er gøy og hester er fasinerende dyr. Oslo har flere tilbud for alle aldre, fra nybegynnere til godt øvede.

Alna Ridesenter tilbyr enkelttimer på bane for alle nivåer, og 3-5 timers rideturer i skogen for godt øvede rytter i alle aldre.

Hos EKT Rideskole og Husdyrpark kan man komme i nærkontakt med flere forskjellige dyr, og ri på bane, delta på turridning eller leieridning med ponni for de minste.

Øvre Fossum Gård - Stovner Ridesenter har Knøtte Drop-in for barn fra 4 år hver søndag, ingen forhåndskunnskap nødvendig. Drop-in timer uten forhåndspåmelding fredag og lørdag for alle aldre.

Friluftsbad

Frognerbadet er Oslo eneste friluftsbad, og veldig populært! Det har to 50 meters bassenger, det ene familievnnlig, det andre primært forbehold svømmere. Eget stupebasseng og stupetårn med avsatser fra 1 - 10 meter. Badet er åpent fra mai til august hvert år.

Klatreparker

Høyt & Lavt Oslo Sommerpark er en av de største klatreparkene i Norden, og har en flott beliggenhet ved Tryvann, høyt over Oslo by. Parken har 12 klatreløyper og zip-lines på over 1 km til sammen! Også løype for de minste (over 80 cm). Parken beskriver seg selv som "en fornøyelsespark oppe i trærne!".

Oslo Klatrepark er en samlingsplass for små og store i Groruddalen, men ønsker alle velkommen! 8 utfordrende løyper, inkludert en barneløype (3-6 år) og øvelsesløype (over 115 cm). Klatreparken har som mål å bidra til en sunnere, mer aktiv og spennende hverdag for alle, der man kan utprøve og utvikle sine ferdigheter. 

Klatreparkene er åpne fra april/mai til oktober.

Zipline

En spektakulær aktivitet om sommeren er Kollensvevet, en zipline ned berømte Holmenkollbakken. Linen ned er 361 meter og høydeforskjellen 107 meter. Et skikkelig adrenalinkick. Ingen aldersgrense!

Minigolf

Er været innbydende er minigolf en fin aktivitet, også for de minste. Her "trigges" konkurranseinstinktet, også overfor en selv! Forsøk de to "proffe" banene Grünerløkka Minigolfpark eller Torshov Minigolfpark, eller Ekeberg Minigolf med to baner med fossefall og andre "dekorasjoner".