Alna Ridesenter

Alna Ridesenter er en stall med rideskole, aktivitetstilbud for barn og plasser for private hester. Lørdag og søndag er det "Åpen Møteplass" for barn og unge med aktivitetsledere til stede. Det er et gratis fritids- og aktivitetstilbud der barna kan bli bedre kjent med hestene. Barn under 7 år må ha med en voksen av hensyn til sikkerheten. Det er bare å møte opp.

Det er ikke alltid åpen møteplass kan opprettholdes i skoleferiene, siden det er frivillige som er aktivitetsledere. Sjekk ridesenterets hjemmeside, menyen Aktivitetskalender, med hensyn til hvilke tilbud som er tilgjengelige når.

Stallen er åpen kl 08.00-21.00 på hverdager og kl 08.00-18.00 i helger. Det er lov å komme på besøk og gå rundt i stallen og ridehallen når som helst i åpningstiden (barn uten voksne kun på åpen møteplass). Besøk i stallen er gratis. Det er også høner og ender på uteområdet.
 
Lørdager og søndager kan barn og unge melde seg på enkeltridetimer ut fra ferdighetsnivå. Ridetimene foregår på ridesenteret. I helgene arrangeres det vekselvis 3-timers rideturer i Østmarka og 4-5 timers turer i Lillomarka for øvede ryttere i alle aldre. Deltakerne må kunne mestre hesten i galopp. Turene må forhåndsbestilles. I skoleferiene settes det opp ekstra turer.

Stiftelsen Alna Ridesenter består av Østmarka Rytterklubb og tidligere Trosterudstallen. Stallen har en dugnadsdrevet kafé som normalt er åpen mandag til fredag fra ca kl 17 til kl 19.30.

Arrangementer hos Alna Ridesenter

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.