Holmenkollen nasjonalanlegg

Utsikten fra tårnet på toppen av Holmenkollbakken, 64 meter over bakken, er formidabel, med 360 graders blikk over Oslo og Nordmarka. På bakkenivå kan man besøke Skimuseet på samme billett, prøve seg i skisimulatoren, eller zip-linen om sommeren. Blåkollen er Skimuseets aktivitetstilbud til barn - et lekeunivers og eventyrland som er hjemsted for tåketrollene...

Skimuseets basisutstilling heter "Vinterglede", og formidler uttrykk for friluftsliv, Marka-områdene rundt Oslo, og det som hører vinteren til. "Wall of fame" viser store norske skiløpere gjennom tidene, mens modeller viser hvordan Holmenkollbakken har utviklet seg gjennom godt over 100 år. Flere mindre utstillinger har fokus på norske ekspedisjoner i polare strøk, fra Nansen og Amundsen til Børge Ousland. Skitradisjoner fra forhistorisk tid og frem til i dag, herunder snowboard og moderne skikjøring, er også utstilt. Den nyeste utstillingen er om vær- og klimaendringer. Det er en stor suvenirbutikk i tilknytning til museet.

I eventyrlandet Blåkollen på Skimuseet kan barna møte blånissene og tåketrollene og leke i hulene og skliene deres. Blåfjell og blånissene er kjent fra bøkene og julekalendrene "Jul i Blåfjell" og "Jul på Månetoppen". Historien om tåkefolket i Blåkollen er skrevet spesielt for utstillingen.

Skisimulatoren, ikke langt fra Skimuseet, lar "passasjerene" sveve utfor Holmenkollbakken og rase ned utforløypene i Beaver Creek. Kamera festet på hjelm og ski under filmingen gjør opplevelsen veldig realistisk - og nervepirrende. Simulatoren har plass til 12 personer og tar ca 5 minutter.

Vår, sommer og høst kan besøkende sette seg på bommen i Holmenkollbakken, slippe taket og hoppe utfor, godt festet i en wire. Zip-linen, som gir besøkende en følelse av det berømte Kollensvevet, er 361 meter lang, og har en høydeforskjell på 107,5 meter.

Besøkende som søker roligere aktiviteter kan benytte seg av anleggets 18-hulls Frisbeegolfbane.

Arrangementer hos Holmenkollen nasjonalanlegg

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.