Frammuseet

Hovedattraksjonen er polarskipet Fram, skipet som brakte Fridtjof Nansen til Nordpolen, og Roald Amundsen til Sydpolen. I nabobygningen står Gjøa, som var første skip gjennom Nordvestpassasjen. Besøkende kan fritt utforske begge skipene. Foruten historien om polarskipene, forteller museet om ekspedisjoner og menneskene som deltok på dem gjennom utstilte gjenstander og bilder. Flere interaktive stasjoner. Kafé.

Polarskipet Fram fasinerer store som små; størrelsen, at hun er bygget inn i et museum, alle gjenstandene som er utstilt i montre på veggene på hver etasje, og historien. Tre ekspedisjoner var hun med på. Hvert 20 minutt vises nordlys-show fra dekket. Bak i skipet er det et aktivitetssenter hvor besøkende kan teste styrke og nøyaktighet. Undergangen til nabobygget med Gjøa er full av historier om kjente og ukjente ekspedisjoner.

Gjøa står i en nyere bygning, fra 2013. Bygget huser også flere andre utstillinger, om et tredje ekspedisjonsskip, Maud, flyene N24 og N25, Luftskipet Norge mm., og om aktuelle temaer som issmelting, gass og olje, isbjørner mm. Kino med polarintroduksjonsfilm hvert 15. minutt. Skipet Maud, som drev syv år i drivisen rundt Nordpolen, ble brakt til Norge i 2018. En flerårig istandsettelse gjenstår.

Arrangementer hos Frammuseet

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.