Nasjonalmuseet

Nasjonalmuseet i Oslo er Nordens største kunstmuseum med mange tilbud og aktiviteter for barnefamilier. Tegnestasjoner, eventyrrom, verksteder, hyller og benker med kreative aktiviteter, samtalekort, Barnas kart og barnevennlig app.

Inngangspartiet til Nasjonalmuseet i Oslo om kvelden, lys strømmer ut av inngangsdøren og et rektangulært langt vindu til høyre på veggen

Jens Cederskjold, CC-BY-SA-2.0

Inngangspartiet til Nasjonalmuseet i Oslo, høy steinmur med vindusparti, og grå overbygningsetasjer

Jens Cederskjold, CC-BY-SA-2.0

Et av hjørnene på Nasjonalmuseet i Oslo, en grå steinbygning sett mot en lett skyet himmel

Ssu, CC-BY-SA-4.0

Inngangspartiet til Nasjonalmuseet i Oslo om kvelden, lys strømmer ut av inngangsdøren og et rektangulært langt vindu til høyre på veggen

Jens Cederskjold, CC-BY-SA-2.0

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Museet har faste utstillinger med verk fra egen samling i 80 rom fordelt over to etasjer. Samlingspresentasjonen spenner over nesten 3000 år og viser eldre og moderne kunst, arkitektur, design, kunsthåndverk og samtidskunst. Det er også skiftende utstillinger med egne og innlånte verker. Visningsstedene Nasjonalmuseet - Arkitektur og Villa Stenersen høer inn under museet.

Museet, som åpnet i 2022, er Nordens største kunstmuseum, har mange og store åpne arealer, og flere tilbud. Det er lagt godt til rette for familier med barn: oppdag eventyrlige kunstverk og utstillingsrom, lær noe nytt i verkstedene, eller lek med aktiviteter på egenhånd i samlingene.

Se Arrangementer nederst (familiearrangementer), eller alle arrangementer på Nasjonalmuseet.

I 1. og 2. etasje er det hyller og benker som setter kreativiteten i sving. Blant annet luktehus, masker, tegnesaker, skyggeteater, puslespill og samtalekort. Kortene kan brukes av barn og voksne: hva er det som gjør noe verdifullt? Hvorfor samler vi? Og på hvilken måte kan naturen være magisk? Dette er bare noen av spørsmålene å diskutere og reflektere over. Samtalekortene er synstolket og har punktskrift.

I to rom i 1. etasje og ett i 2. etasje er det tegnestasjoner. Tegn på papir eller på digitale tegnebrett. Del tegningene, digitalt, heng dem opp fysisk eller ta dem med hjem. I underetasjen ligger "Urskogen Silva", et interaktivt verksted som pirrer nysgjerrigheten for kunst og kultur. Redd urskogen og skap dine egne insekter! Åpent lørdager 12:00-16:00.

I Eventyrrommet i 2. etasje møter barna mange kjente skikkelser fra folkeeventyrene. Noen av dem bor inni en trestamme med små kikkehull. Hør lydene fra de dype skoger og se eventyrlige kunstverk som "Nøkken" av Theodor Kittelsen. Det er også flere verksteder.  

Barnas kart viser vei til aktiviteter, tegnestasjoner og verksteder, den spektakulære Lyshallen og til kunst, arkitektur og design. Kartet får man i vestibylen. I museets egen museumsguide-app er det laget lydhistorier til 14 kunstverk i samlingen tilpasset barn i alderen 8-10 år. I appen kan barn møte Edvard Munchs "Skrik", bli kjent med "Søppelmannen" av Ilya Kabakov og med Sverre Fehns arkitektur.  

I egne lokaler, men i tilknytning til museet, kan barna velge mellom mange forskjellige boller i "Bollebaren" (det er også annen mat!), eller se på leker og produkter for barn i nabobutikken.

Barn under 18 år gratis
Voksen kr 200

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

Tirsdag og onsdag: 10:00-20.00

Torsdag, fredag, lørdag og søndag: 10:00-17:00

Stengt 1/1, 24-26/12 og 31/12

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer på Nasjonalmuseet

13:00
2
07/2024
Nasjonalmuseet: Babyomvisning i Søylerommet

Den første tirsdagen i måneden kan du bli med på babyomvisning i Nasjonalmuseet. Omvisningene er lagt til rette for omsorgsgivere i permisjon som ønsker kulturelt påfyll. Omvisningen er gratis, men det forutsetter inngangsbillett til museet.

Flere aktiviteter for barn i Oslo