Norsk Folkemuseum

Norsk Folkemuseum er Norges største kulturhistoriske museum, med 160 historiske bygninger, og innendørs utstillinger. Historisk lekeplass for barn, og utvidet program i helgene.

Inngangspartiet til Norsk Folkemuseum, høy og smal hvitkalket bygning med små vinduer og saltak, og bred buet inngang mot gaten

BarnasNorge.no

 Hus fra 1650-1700-tallet på Norsk Folkemuseum, to stabbur med et bolighus mellom, med snø på takene

BarnasNorge.no

Gamle Oslo på Norsk Folkemuseum, bindingsverkshus i forskjellig størrelse og farge lange en brosteinsbelagt gate

James Cridland, CC-BY-2.0

Inngangspartiet til Norsk Folkemuseum, høy og smal hvitkalket bygning med små vinduer og saltak, og bred buet inngang mot gaten

BarnasNorge.no

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Norsk Folkemuseum er Norges største kulturhistoriske museum, og det eneste friluftsmuseet i Norge med landsdekkende samlinger av hus og bygninger fra 1500-tallet og frem til i dag. I alt finnes det 160 historiske bygninger fra ulike distrikter på museumsområdet, og flere innendørs utstillinger. Stor kafé og museumsbutikk.

Bygningene på museet er inndelt i fire temaområder: Landsbygda, Gamlebyen, Kong Oscar IIs samling og OBOS-gården. Tre av bygningene som omkranser Torget få meter innenfor hovedinngangen har forskjellige utstillinger: folkedrakter, kirkekunst, bondens våpen, samisk kultur, leketøy, den første Stortingssalen, og "Tidsrom 1600 - 1914", den største innendørs utstilling i museets historie.

Flere lekeområder og opplevelser for barn. Mange familiearrangementer i løpet av året, blant annet i skolenes vinter- og høstferie. Ved arrangementer er det ofte flere åpne hus i friluftsmuseet med tidsriktig kledde guider og eventuelt også relaterte aktiviteter for barn.

Se dagens program på Norsk Folkemuseum.
Se alle arrangementer på Norsk Folkemuseum.

Landsbygda: her kan man se gårdstun fra ulike deler av landet fra før landbruksreformene på 1800-tallet: rekketun fra Setesdal, klyngetun fra Hardanger, firkanttun fra Telemark og Hallingdal, og to-tun fra Østerdal. En av hovedattraksjonene er Raulandstunet fra ca 1240. Det siste tilskuddet er et bolighus og fjøs fra Finnmark som forteller historien og gjenreisningen etter 2. verdenskrig. Husdyrene er ute og gresser i museet om sommeren, om vinteren holder de til i Trøndelagstunet (stengt fra uke 51 til første helg i februar).

Gamlebyen: "bydelen" er utformet slik Christiania (nå Oslo) ble bygget etter bybrannen i 1624. Kong Christian IV besluttet at byen skulle ha brede gater i rette kvartaler og hus av mur. Her er også hus fra byens forsteder Vaterland, Grønland, Hammersborg og Enerhaugen, samt et hus fra Brevik og et fra Kragerø.

Kong Oscar IIs samling: Gol stavkirke fra ca 1200 er et sjeldent eksempel på en middelalderkirke, som ble flyttet fra Gol til den daværende folkeparken, nå Norsk Folkemuseum, på Bygdø Konsgård, i 1881, etter tillatelse fra Oscar II. Det var starten på Norsk Folkemuseum, som regnes som verdens første friluftsmuseum. Frem til 1890 ble fem gamle bygninger flyttet og gjenreist i parken, alle finansiert av kongen.

OBOS-gården Wessels gate 15: gården er bygget i 1865, og den er innredet med åtte leiligheter, fem utstillinger og et vinmonopol som representerer forskjellige perioder i gårdens levetid, 1896-1999. Norsk Farmasihistorisk museum holder til i Generalitetsgården i Gamlebyen, og viser apotekenes utvikling i Norge fra den første bevillingen ble gitt i 1595 og frem til 1900-tallet.

Lav- / høysesong:
Barn/ungdom under 18 år gratis / gratis
Voksen kr 140 / 180

Lavsesong:
Alle dager i januar, og mandag til fredag 1/2 - 30/4 og 1/10 - 31/12, bortsett fra skolenes vinter- og høstferie, påsken og i romjulen

Høysesong:
Alle dager 1/5 - 30/9, lørdag og søndag i lavsesong, med unntak av januar, alle dager i skolenes vinter- og høstferie, påsken og i romjulen

Salg av årskort

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

Tirsdag til søndag: 11:00-16:00
Porten stenger 18:00

Sommeråpent 1/5 - 30/9: alle dager 10:00-17:00
Porten stenger 20:00

Åpent mandager i skolenes vinter- og høstferie, og mandag før påske og 2. påskedag

8/7 - 14/8: vandreteater om middelalderen to ganger daglig. Teaterleker og samspill mellom skuespillere og besøkende. Eventyr for barn 14:00

Stengt 1/1, 17/5, 24 - 25/12

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer Norsk Folkemuseum

10:00
31
05/2024
Norsk Folkemuseum: Veteranbrannbiltreff med Bjørnis

Det blir bilparade og mange spennende aktiviteter gjennom dagen. For de minste blir det blant annet minibrannbilløp og selveste brannbamsen Bjørnis kommer.

Flere aktiviteter for barn i Oslo