Naturhistorisk museum

Naturhistorisk museum på Tøyen i Oslo er en opplevelse for hele familien, med tre utstillingsbygg for henholdsvis zoologi, geologi og klimaendringer, og en botanisk hage. På museet kan man fint bruke hele dagen! Museumsbutikk og kafé, og flere muligheter for å nyte medbrakt mat.

Skjelett av et stort dinosaurus hode i et lyst og moderne utstillingslokale

Bilde: Lars Petter Pettersen / Naturhistorisk museum

Jente som studerer et monter i geologisk museum

Bilde: Lars Petter Pettersen / Naturhistorisk museum

Projiserte farger på høye vegger innvendig i Klimahuset

Bilde: Jarli & Jordan / Naturhistorisk museum

Skjelett av et stort dinosaurus hode i et lyst og moderne utstillingslokale

Bilde: Lars Petter Pettersen / Naturhistorisk museum

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Naturhistorisk museum på Tøyen i Oslo er en opplevelse for hele familien, med tre utstillingsbygg og en stor botanisk hage. Her kan man fint bruke hele dagen! I Collets hus, Brøggers hus og Klimahuset kan man utforske naturens mangfold i utstillinger om henholdsvis zoologi, geologi og klimaendringer. Kafeen selger varme og kalde drikker, lunsjretter og fersk bakst. Medbrakt mat kan nytes på piknikplenen, under tak i Hagehuset, eller i Naturhistorisk bibliotek. Museet er kåret til "Årets museum 2023".

Se Arrangementer nederst (familiearrangementer), eller alle arrangementer på Naturhistorisk museum.

Hver lørdag og søndag om våen og høsten er det egne omvisnnger for barn.

I den zoologiske utstillingen er det dioramaer med utstoppede dyr fra hele verden. I utstillingen "Norske dyr" kan man se dyrene, fra organismer på havets bunn til dyr og fugler på høyfjellet, plassert i typiske miljøer, som de lever i. Utstillingen "Verdens dyr" består av 23 montre som viser typiske representanter fra syv ulike biogeografiske regioner, mens utstillingen "Naturens vakreste" viser representanter fra noen av verdens flotteste fuglegrupper.

De geologiske utstillingene er inndelt i seks hovedfortellinger: Livets utvikling, Mineraler og bergarter, Et havs historie, Historier fra verdensrommet, Vår dynamiske jord, og Krystallgrotten. Iøynefallende er de store dinosaurus-skjelettene. I de andre utstillingene kan man blant annet se utstillinger om livets utvikling, verdensrommet og forhistoriske øgler fra Svalbard. Gjenstandene, og presentasjonen av dem er i helt nye rammer, fasinerende og lærerikt.
 
30/5 2024 åpner Steinhagen, en utendørs utstilling om geologi. I hagen utforskes Norges geologiske historie over 3 milliarder år gjennom 29 store fargerike steiner og imponerende strukturer. Hovedmålgruppen er barn, som kan ta og føle på de ulike steinene. Kanskje finner de Petter Padde ...

Hovedutstillingen i Klimahuset, "Vi står i det nå", tar for seg dagens klimaendringer, jordas klimasystem og hvordan vi mennesker påvirker det. Hva vet du om klimaendringene og hva kan du gjøre? Hvilke konsekvenser har global oppvarming? Hvilke løsninger finnes? Kanskje får du svaret i museet ... Utenfor huset ligger Klimahagen, som formidler kunnskap om vær- og natur til de minste barna, gjennom aktiviteter og installasjoner.
 
Les mer om utstillingene i Colletts hus
Les mer om utstillingene i Brøggers hus
Les mer om Klimahuset
Les mer om Steinhagen.

Barn under 6 år gratis
Barn (6-17 år) kr 80
Voksen kr 160
Familie (2 voksne + inntil 4 barn) kr 420

Salg av årskort

Billettene til Naturhistorisk museum selges til inngangsintervaller gjennom dagen på 30 minutter, men det er ingen tidsbegrensning på besøket. Forhåndsbestill billetter for å være sikker på å få inngang til ønsket tidspunkt. Billetter kan også kjøpes på stedet så fremt det er ledige billetter til det aktuelle tidspunktet

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

Naturhistorisk museums utstillingsbygg, og museumsbutikk:
Alle dager 10:00-17:00

Omvisninger for barn lørdag og søndag 11:00-15:00, hver time med forskjellig tema.

Stengt 1/1, 17/5, 24 - 26/12 og 31/12

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer Naturhistorisk museum

12:30
11
06/2024
Naturhistorisk museum: Babyomvisning i geologiske utstillinger

Hver tirsdag er det omvisning på Naturhistorisk museum for foreldre i permisjon med barn opp til 2 år. Denne tirsdagen er det omvisning i de geologiske utstillingene. Inkludert i inngangsbilletten. Oppmøte ved inngangen til utstillingen.

12:30
18
06/2024
Naturhistorisk museum: Babyomvisning i Klimahuset

Hver tirsdag er det omvisning på Naturhistorisk museum for foreldre i permisjon med barn opp til 2 år. Denne tirsdagen er det omvisning i Klimahuset. Inkludert i inngangsbilletten. Oppmøte ved inngangen til utstillingen.

12:30
25
06/2024
Naturhistorisk museum: Babyomvisning i zoologiske utstillinger

Hver tirsdag er det omvisning på Naturhistorisk museum for foreldre i permisjon med barn opp til 2 år. Denne tirsdagen er det omvisning i de zoologiske utstillingene. Inkludert i inngangsbilletten. Oppmøte ved inngangen til utstillingen.

Flere aktiviteter for barn i Oslo