Naturhistorisk museum

Naturhistorisk museum på Tøyen i Oslo er en opplevelse for hele familien, med tre utstillingsbygg og en stor botanisk hage. Her kan man fint bruke hele dagen! I Collets hus, Brøggers hus og Klimahuset kan man utforske naturens mangfold i utstillinger om henholdsvis zoologi, geologi og klimaendringer. Kafeen selger varme og kalde drikker, lunsjretter og fersk bakst. Medbrakt mat kan nytes på piknikplenen, under tak i Hagehuset, eller i Naturhistorisk bibliotek. Museet er kåret til "Årets museum 2023".

Se Arrangementer nederst (familiearrangementer), eller alle arrangementer på Naturhistorisk museum.

Hver lørdag og søndag om våen og høsten er det egne omvisnnger for barn.

I den zoologiske utstillingen er det dioramaer med utstoppede dyr fra hele verden. I utstillingen "Norske dyr" kan man se dyrene, fra organismer på havets bunn til dyr og fugler på høyfjellet, plassert i typiske miljøer, som de lever i. Utstillingen "Verdens dyr" består av 23 montre som viser typiske representanter fra syv ulike biogeografiske regioner, mens utstillingen "Naturens vakreste" viser representanter fra noen av verdens flotteste fuglegrupper.

De geologiske utstillingene er inndelt i seks hovedfortellinger: Livets utvikling, Mineraler og bergarter, Et havs historie, Historier fra verdensrommet, Vår dynamiske jord, og Krystallgrotten. Iøynefallende er de store dinosaurus-skjelettene. I de andre utstillingene kan man blant annet se utstillinger om livets utvikling, verdensrommet og forhistoriske øgler fra Svalbard. Gjenstandene, og presentasjonen av dem er i helt nye rammer, fasinerende og lærerikt.
 
Hovedutstillingen i Klimahuset, "Vi står i det nå", tar for seg dagens klimaendringer, jordas klimasystem og hvordan vi mennesker påvirker det. Hva vet du om klimaendringene og hva kan du gjøre? Hvilke konsekvenser har global oppvarming? Hvilke løsninger finnes? Kanskje får du svaret i museet ... Utenfor huset ligger Klimahagen, som formidler kunnskap om vær- og natur til de minste barna, gjennom aktiviteter og installasjoner.
 
Les mer om utstillingene i Colletts hus
Les mer om utstillingene i Brøggers hus
Les mer om Klimahuset

Arrangementer hos Naturhistorisk museum

12:00
10
Dec
2023

Naturhistorisk juleverksted

Verksted for alle aldre med vanlige hobbymaterialer og en del artige overskuddsmaterialer fra Naturhistorisk museum. Lag julekort, juletrepynt mm med saks, limstift og limpistol, barn under 12 år må komme sammen med en voksen.

12:30
12
Dec
2023

Babyomvisning i zoologiske utstillinger

Hver tirsdag er det omvisning på Naturhistorisk museum for foreldre i permisjon med barn opp til 2 år. Denne tirsdagen er det omvisning i de zoologiske utstillingene. Inkludert i inngangsbilletten. Oppmøte ved inngangen til utstillingen.

12:00
17
Dec
2023

Naturhistorisk juleverksted

Verksted for alle aldre med vanlige hobbymaterialer og en del artige overskuddsmaterialer fra Naturhistorisk museum. Lag julekort, juletrepynt mm med saks, limstift og limpistol, barn under 12 år må komme sammen med en voksen.