Norges arktiske universitetsmuseum

Norges arktiske universitetsmuseum (UiT) formidler kultur- og naturhistorisk kunnskap om Nord-Norge og Svalbard. Et besøk i utstillingene er et "must" for alle som vil lære mer om fortid og nåtid i landets nordligste del. Det gjelder også barna!

Norges arktiske universitetsmuseum i Tromsø, to betongbygninger i vinkel mot hverandre med blå himmel og smal vei frem til inngangen

GAD, CC-BY-SA-4.0

Norges arktiske universitetsmuseum i Tromsø, to betongbygninger i vinkel mot hverandre med blå himmel og smal vei frem til inngangen

GAD, CC-BY-SA-4.0

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Museet formidler kultur- og naturhistorisk kunnskap og forståelse om Nord-Norge og Svalbard. Et besøk i utstillingene er et "must" for alle dem som ønsker bredere kunnskap om fortid og nåtid i landets nordligste del. Det gjelder også barna! Hver søndag er det ulike aktiviteter for barn. Kafé og museumsbutikk.

Se arrangementer på Norges arktiske universitetsmuseum.

Faste utstillinger:

  • "NaturligVis" handler om dyrelivet i nord, og hvordan dyrene tilpasser seg å bo nær mennesker, og hvordan vi påvirker våre omgivelser. Utstillingen er veldig populær blant barna!
  • "TellUs" forklarer hvordan geologien på fire imponerende topper rundt Tromsø forteller hver sin historie om jordens utvikling. Lær historien på museet, og dra til fjells og se selv!
  • "Sápmi - en nasjon blir til" beskriver framveksten av den moderne samebevegelsen, mens utstillingen "Samekulturen" beskriver den samiske kulturutviklingen fra gammel tid til i dag
  • "Under lyset" tar besøkende med inn i nordlysforskningens verden -lag ditt eget nordlys!
  • Kirkekunst-utstillingen viser kirkekunst og andre gjenstander fra gamle nord-norske kirker

I tillegg til de faste utstillingene er det flere temporære utstillinger til enhver tid.

I området rundt museet går SMARTstien, en undringsløype med syv stasjoner. Hver stasjon tar opp et forskningsbasert tema, og det er mulig å laste ned mer informasjon med QR-koder. Publikum kan også aktivt delta i praktiske aktiviteter knyttet til hver stasjon.

I flere av utstillingene kan barna få informasjon på en morsom måte gjennom appen Bædi & Børdi. Den har en aldersgradering fra 4 år og lastes ned på mobiltelefonen gratis (AppStore eller Google Play).

Norges arktiske universitetsmuseums samlinger favner bredt: natur, kultur, historie og kjente personligheter fra nord. Utstillingsarenaen Norges arktiske universitetsmuseum er en av fire utstillingsarenaer, de andre tre er :

  • Polarmuseet, som forteller hvordan Tromsø etablerte seg som "Porten til ishavet", og om byens lange polare historie
  • MS Polstjerna, Norges best bevarte fangstskute etter sel
  • Tromsø arktisk-alpine botaniske hage, som er verdens nordligste botaniske hage og hjem til fargerike arktiske arter og planter fra alpine og kalde strøk i hele verden

Årlig besøker til sammen rundt 200 000 mennesker utstillingene.

Enkeltbillett / inkludert inngang til Polarmuseet:
Barn under 18 år: gratis/gratis
Voksen kr 110/165

Salg av årskort

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

Mandag til fredag: 10:00-16:30
Lørdag og søndag: 11.00-16.00

Sommeråpent 15/6 - 15/8:
Mandag til fredag: 10:00-18:00
Lørdag og søndag: 11:00-17:00

Diverse aktiviteter for barna hele sommersesongen

Stengt: 1/1, 1/5, 17/5, 24 - 25/12

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer på Norges arktiske universitetsmuseum

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.

Flere aktiviteter for barn i Tromsø