Tromsø Barnefilmklubb og Barnas Cinematek

Tromsø Barnefilmklubb og Barnas Cinematek viser film på Verdensteatret kino i Tromsø lørdager i høst- og vårsemesteret, unntatt i skoleferiene. Aldersgrensen på filmene varierer.    

Verdensteatret i Storgata i Tromsø, en gul bygning

Harvey Barrison, CC-BY-SA-2.0

Rådhuset i Tromsø med Råshusparken foran, bygningen huser også Aurora kino Fokus

Simone und Michael, CC-BY-SA-4.0

Verdensteatret i Storgata i Tromsø, en gul bygning

Harvey Barrison, CC-BY-SA-2.0

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Barnefilmklubben på Verdensteatret i Tromsø er et initiativ som tilbyr regelmessige filmvisninger for barn på lørdager i vår- og høstseme. Det vises norske og internasjonale filmer, som spenner over et bredt spekter av sjangre og stiler. Etter filmene er det ofte aktiviteter som diskusjoner eller kreative verksteder hvor barna kan delta aktivt og lære mer om filmproduksjon eller temaene filmene berører. Programmet for hvert semester vises på klubbens facebookside.

Aldersgrensen varierer fra film til film, fra 3 år og eldre. Filmer med 6 års aldersgrense er tillatt for alle hvis yngre barn er sammen med en voksen. Filmer med 9 års aldersgrense er tillatt for barn ned til 6 år hvis barnet er sammen med en voksen.

Barnas Cinematek er et supplement til barnefilmklubben, og har visninger på Verdensteatret på enkelte lørdager i løpet av året. Filmene passer best for barn 3-9 år, men det er åpent for alle aldre.

Verdensteatret er Norges eldste kino i kontinuerlig drift, og ligger sentralt i Tromsø. Bak driften står Tromsø Internasjonale Filmfestival (TIFF). Hver høst arrangerer TIFF, sammen med Aurora Kino (i samme bygning som rådhuset), TIFF Junior, Tromsøs filmfestival for barn og unge. Festivalen formidler internasjonal kvalitetsfilm for barn i alderen 3-15 år, og har barn med i både planlegging og avvikling av festivalen.

Medlemskap (gjelder alle filmene i semesteret) kr 200
Voksne går gratis i følge med barn

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

Barnefilmklubben har regelmessige visninger lørdager 12:00 i vår- og høstsemesteret

Barnas Cinematek har også visninger på lørdager, men færre, og ofte de lørdagene barnefilmklubben ikke har noen visninger

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer på Tromsø Barnefilmklubb og Barnas Cinematek

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.

Flere aktiviteter for barn i Tromsø