Nordnorsk Vitensenter Tromsø

Utforsk Vitensenterets spennende interaktive utstilling med mer enn 100 installasjoner. Installasjonene fordeler seg på fire temaer i tre etasjer; Himmelen over oss, Klima og vær, Energi og miljø i nord, og Kropp og hjerne. Store deler av utstillingen til verdens eneste vitensenter nord for polarsirkelen gjenspeiler nordområdenes natur, næringsliv og forskning. Om sommeren kan man også boltre seg på takterrassen, som byr på diverse aktiviteter/installasjoner.

Se arrangementer på Nordnorsk Vitensenter Tromsø.

"Extreme Auroras" er en spektakulær dokumentarfilm som tar for seg nordlyset i kunst, historie og vitenskap. Opplev nordlyset i Norges største planetarium, under kuppelen som er 12,2 meter i diameter, og som gir både 3D-effekt og følelsen av å sitte under himmelhvelvingen. Nordlysfilmen vises på hverdager kl. 14.00, i helger, ferier og helgedager kl. 12.00 og 14.00 på norsk eller engelsk. Varighet ca 30 minutter, anbefalt alder fra 5 år. Det vises også andre 360°-filmer om alt fra planeter, måner og stjerner til jordens levende klima, og en reise gjennom kroppens celler. Planetariet byr også på sesongens stjernehimmel og reiser i universet.

Vitensenteret har en pausekrok med nydelig utsikt til Tromsdalstinden og fjellpanoramaet i øst. Her kan du ta en pust i bakken, nyte en is, en liten snack og selvfølgelig en kaffe. Alt dette får du kjøpt i Vitensenterbutikken, den store sulten kan vi derimot ikke stille – så det er lov å ha med matpakke. Vitensenterbutikken er liten, men innholdsrik, her selges alt fra dinosaurer, engasjerende gjør-det-selv-sett, puslerier, hjernenøtter og de litt annerledes gavene til barn og voksne.

"Skills Skaperverksted" er et kreativt publikumsverksted, hvor barn, unge og voksne kan trene opp ferdigheter i teknologi-, håndverk- og kunstfag. Det er verktøy til elektronikk, lasergravering, 3D-printing, snekring, koding og bygging. Hver mandag høst og vår er det "SKILLS Kveldslab" kl 17.00-19.00, et drop-in tilbud for barn 10-13 år. De kan eksperimentere med fysikk, kjemi og biologi. På søndager, i ferier og ved arrangementer er "Skills Skaperverksted" åpent for alle, sjekk menyen for dagens aktivitet.

Nordnorsk vitensenter er et regionalt vitensenter med ansvar for Troms og Finnmark i Norge. Vitensenteret har en egen avdeling i Alta, med særskilt ansvar for aktivitetene i Finnmark. Hovedsakelig mottar vi besøk fra skoler i Alta, men en søndag i måneden er det åpent for publikum. Vi er også med på diverse eventer gjennom året, alt dette annonseres på Facebook.

Arrangementer hos Nordnorsk Vitensenter Tromsø

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.