Nordnorsk vitensenter Tromsø

Nordnorsk vitensenter Tromsø har en spennende interaktiv utstilling med mer enn 100 installasjoner, som fordeler seg på fire temaer i tre etasjer; Himmelen over oss, Klima og vær, Energi og miljø i nord og Kropp og hjerne. Opplev en spektakulær nordlysdokumentar i Norges største planetarium.

En jente som står bak og trykker på knappene til et gammelt kasseapparat

Vegard Stien - Nordnorsk Vitensenter Tromsø

 To jenter med hvite frakker som har det gøy i laboratoriet

Vegard Stien - Nordnorsk Vitensenter Tromsø

 Mor og sønn studerer en dukke der man kan ta ut sette sammen innvollene

Vegard Stien - Nordnorsk Vitensenter Tromsø

En jente som står bak og trykker på knappene til et gammelt kasseapparat

Vegard Stien - Nordnorsk Vitensenter Tromsø

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Utforsk vitensenterets spennende interaktive utstilling med mer enn 100 installasjoner over tre etasjer fordelt på fire temaer: Himmelen over oss, Klima og vær, Energi og miljø i nord, og Kropp og hjerne. Store deler av utstillingen gjenspeiler nordområdenes natur, næringsliv og forskning. Pausekrok med utsikt til Tromsdalstinden og fjellpanoramaet i øst. Om sommeren er det aktiviteter/installasjoner på terrassen.

Se arrangementer på Nordnorsk Vitensenter Tromsø.

Nordlysplanetariet på Nordnorsk vitensenter er Norges største. Her vises det daglig spektakulære filmer, jevnlige vandringer under nordlyset eller stjernehimmelen og reiser gjennom solsystemet og ut blant fjerne galakser. Kuppelen er 12,2 meter i diameter og gir både 3D-effekt og en følelse av å sitte under himmelhvelvingen.

Vitensenteret har en . Vitensenterbutikken selger alt fra dinosaurer, engasjerende gjør-det-selv-sett, puslerier, hjernenøtter og de litt annerledes gavene til barn og voksne. Man kan kjøpe is, snack og kaffe, og så er det lov å ha med egen matpakke!

"Skills Skaperverksted" er et kreativt publikumsverksted, hvor barn, unge og voksne kan trene opp ferdigheter i teknologi-, håndverk- og kunstfag. Det er verktøy til elektronikk, lasergravering, 3D-printing, snekring, koding og bygging. Hver mandag høst og vår er det "SKILLS Kveldslab", et drop-in tilbud for barn 10-13 år. Der kan de eksperimentere med fysikk, kjemi og biologi.

På søndager, i ferier og ved arrangementer er "Skills Skaperverksted" åpent for alle, sjekk menyen for dagens aktivitet.

"Eksperimentklubben" er et tilbud til barn som begynner 4. - 7. trinn til høsten i skolenes vinter- og sommerferie. Det er en uke med spennende aktiviteter i fire timer på alle ukens hverdager. Påmelding.

Nordnorsk vitensenter er et regionalt vitensenter med ansvar for Troms og Finnmark i Norge. Vitensenteret har en egen avdeling i Alta, med særskilt ansvar for aktivitetene i Finnmark. Avdelingen i Alta har åpent for publikum en søndag i måneden.

Barn under 3 år gratis
Barn (fra 3 år) kr 70
Voksen kr 130
Familie (2 voksne + 3 barn) kr 330, kr 60 for øvrige barn

Salg av årskort

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

Alle dager 11:00-16:00

Sommeråpent 22/6 - 18/8: alle dager 10:00-17:00.
Gøyale aktiviteter hver dag i sommerferien

Stengt 1-2/1, 17/5, 24 - 26/12 og 31/12

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer på Nordnorsk vitensenter Tromsø

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.

Flere aktiviteter for barn i Tromsø