Polaria ogFRAM-senteret

Polaria er et arktisk opplevelsessenter for hele familien, og ett av to steder i Europa man kan se storkobbe på nært hold. De øvrige to opplevelses-områdene er akvariene og panoramakinoen, som har et 21 meter bredt lerret. Bygningen er i seg selv en attraksjon, der den forestiller isblokker skjøvet på land av det barske havet i Arktis.

Nærbilde av fronten på Polaria i Tromsø, brune paneler langs hele forsiden på bygget

BarnasNorge.no

Nærbilde av inngangspartiet på Polaria i Tromsø, en glassdør med store vinduer på hver side og et utstående tak over inngangen

BarnasNorge.no

Den karakteristiske bygningen til Polaria i Tromsø, bygningsdeler formet som store rektangulære isflak satt sammen i forskutte posisjoner, som isflak som dyttes opp mot land

BarnasNorge.no

Nærbilde av fronten på Polaria i Tromsø, brune paneler langs hele forsiden på bygget

BarnasNorge.no

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Polaria er et arktisk opplevelsessenter for hele familien, og ett av to steder i Europa man kan se storkobbe på nært hold. De øvrige to opplevelses-områdene er akvariene og panoramakinoen, som har et 21 meter bredt lerret. Bygningen er i seg selv en attraksjon, der den forestiller isblokker skjøvet på land av det barske havet i Arktis. Kafé og museumsbutikk.

Se dagens program på Polaria.
Se informasjon om ferieaktiviteter og nyheter.

I panoramakinoen vises tre spesiallagede filmer fra Nord-Norge og Svalbard. Med fem prosjektorer og et lerret som er 21 meter bredt og 3 meter høyt, suges publikum inn i landskapet, livet og nordlyset. Filmene vises skiftevis hver halvtime.

Det er ett stort og flere små akvarier som kun inneholder nordlige arter: fisk, skalldyr og planter i havet i Nord-Norge, Svalbard og Arktis. Det er også et sjøkar hvor barna kan ta på og bli kjent med havets fargerike fauna .

Trening og fóring av selene er en av Polarias mest populære attraksjoner. Det er to storkobber fra Svalbard og to steinkobber, født i Lofotakvariet, som bor i bassenget. En undervannstunnel på bunnen av bassenget gjør det mulig for publikum å stå under selene og se de grasiøse bevegelsene gjennom vannet på nært hold.

Forskningssenteret FRAM ligger vegg i vegg med Polaria og noe av problematikken det forskes på er utstilt. I den interaktive utstillingen "Arktis i endring" lærer besøkende om viktigheten av havisen i Arktis, man kan høre lyder fra havdypet, og lage sitt eget isflak ved å reflektere over valgene man tar i hverdagen.

Barn under 3 år: gratis
Barn / ungdom (3-16 år): kr 110
Voksen: kr 220
Familie (2 voksne + 3 barn (3-15 år)): kr 575

Salg av årskort

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

Åpent alle dager 10:00-16:00

Selene trenes og fóres hver dag 10:30, 12:30 og 15.30

Sommeråpent 1/6 - 31/8: 10.00-17:00
- Superpopulær Sjødyrlab hver dag 11:30
- Dyretreningslab, Krabbelab, eller Sellab 14:30

Egne aktiviteter i skolenes vinter-, påske- og høstferie

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer på Polaria ogFRAM-senteret

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.

Flere aktiviteter for barn i Tromsø