Polaria og storkobber

Polaria er et arktisk opplevelsessenter for hele familien, og ett av to steder i Europa man kan se storkobbe på nært hold. De øvrige to opplevelses-områdene er akvariene og panoramakinoen, som har et 21 meter bredt lerret. Bygningen er i seg selv en attraksjon, der den forestiller isblokker skjøvet på land av det barske havet i Arktis. Kafé og museumsbutikk.

Se dagens program på Polaria.
Se informasjon om ferieaktiviteter og nyheter.

I panoramakinoen vises tre spesiallagede filmer fra Nord-Norge og Svalbard. Med fem prosjektorer og et lerret som er 21 meter bredt og 3 meter høyt, suges publikum inn i landskapet, livet og nordlyset. Filmene vises skiftevis hver halvtime.

Det er ett stort og flere små akvarier som kun inneholder nordlige arter: fisk, skalldyr og planter i havet i Nord-Norge, Svalbard og Arktis. Det er også et sjøkar hvor barna kan ta på og bli kjent med havets fargerike fauna .

Trening og fóring av selene er en av Polarias mest populære attraksjoner. Det er to storkobber fra Svalbard og to steinkobber, født i Lofotakvariet, som bor i bassenget. En undervannstunnel på bunnen av bassenget gjør det mulig for publikum å stå under selene og se de grasiøse bevegelsene gjennom vannet på nært hold.

Forskningssenteret FRAM ligger vegg i vegg med Polaria og noe av problematikken det forskes på er utstilt. Gjennom utstillingene får besøkene innsikt i hvilke menneskeskapte utfordringer regionen står over for, og hvorfor endringer i klimaet og utslipp av miljøgifter i naturen i nord får så store konsekvenser for dyre- og plantelivet.

Arrangementer hos Polaria og storkobber

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.