Tromsø arktisk-alpine botaniske hage

Hagen har et unikt særpreg med store steinblokker i stedet for parklandskap. På steinblokkenes varme sørskråninger dyrkes planter fra Sør-Afrika, Chile og Tyrkia, mens det på nordsidene få meter unna blant annet dyrkes snøleieplanter fra Svalbard. Plantene er inndelt i 25 tema-samlinger, fra det eksotiske og fjerne til gamle nord-norske hageplanter
Hagen er ikke stor, ca 18 dekar, men regnes som en av de mest interessante hagene internasjonalt. Det er over 50.000 besøkende hvert år.

Blomstersesongen starter vanligvis de første dagene i mai, mens det fortsatt ligger spredt med snø i området. Blomstringen fortsetter helt til snøen kommer, oftest ut i oktober, men selv med de første snøfallene holder noen av plantene ut et par uker til. Steinformasjonene og eviggrønne busker gjør hagen spennende å besøke hele året, med mindre alt er dekket av snø.

Hagen har tiltrukket seg internasjonal oppmerksomhet, og er rangert som en av verdens 10 vakreste av avisen The Guardian, BBC og Momondo. Det norske og svenske kongepar har også avlagt hagen et besøk.

Arrangementer hos Tromsø arktisk-alpine botaniske hage

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.