Polarmuseet

Polarmuseet i Tromsø har utstillinger om plukkfangst av sel, og overvintringsfangst etter isbjørn og polarrev, i arktiske strøk. Det forteller også historien om fangstfolk som Henry Rudi og Wanny Wolstad, om Fridtjof Nansen og Roald Amundsens ekspedisjoner, den tidligste fangstperioden på Svalbard etter hvalross, og Svalbards kulturhistorie.

Polarmuseet front mot Tromsø havn, rødt trehus i tre etasjer med spisst tak

BarnasNorge.no

Utstilling i Polarmuseet, mann med ullgenser omgitt av pelser og treverk

BarnasNorge.no

Utstilling i Polasrmuseet, glassmonter med seilskipsmodeller og blålig lys

BarnasNorge.no

Polarmuseet front mot Tromsø havn, rødt trehus i tre etasjer med spisst tak

BarnasNorge.no

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Polarmuseet har utstillinger om plukkfangst av sel, og overvintringsfangst etter isbjørn og polarrev, i arktiske strøk. Det forteller også historien om fangstfolk som Henry Rudi og Wanny Wolstad, om Fridtjof Nansen og Roald Amundsens ekspedisjoner, den tidligste fangstperioden på Svalbard etter hval og hvalross, og Svalbards kulturhistorie. Museet tar også vare på og formidler historien til Tromsø by, og historien til Arktis.

Utstillingene om plukkfangst, overvintringsfangst og den tidlige fangtsperioden på Svalbard, er alle illustrert med figurtro scener fra jakten, og fangstredskaper og båter som ble brukt. For fangstmennene på Svalbard var Svalbardrein et godt supplement til den ensidige skipskosten, noe som også er vist. Reinen ble fredet i 1925.

Wanny Woldstad og Henry Rudi drev overvintringsfangst på Svalbard og Grønland. Utstillingen viser dem på isbjørnjakt, gjennom hundehold, matlaging og juleforberedelser, fra fangstfeltet og ut i offentligheten – og over grensene for tradisjonelt manns- og kvinnearbeid.

Utstillingen om Fridtjof Nansens ferd med polarskuta "Fram" mot Nordpolen i 1893-1896 er basert på bilder fra ekspedisjonen hentet fra den store billedbasen som finnes, dokumentasjon og noen gjenstander. Roald Amundsens liv og virke i polaregnene er også en fast populær utstilling. Den har basis i en fotosamling som omhandler hele hans liv. Det er også mange gjenstander fra de berømte ferdene hans som er utstilt, noen av dem kjente klenodier.

Polarmuseet ble etablert under 50-årsjubileet for Roald Amundsens skjebnesvangre flytur med flybåten Latham i 1978. Museumsbygningene er det gamle tollanlegget i Tromsø, bestående av pakkhus, sjøbod og tollkontorbygning, en severdighet i seg selv. Polarmuseet er en av fire utstillingsarenaer under Tromsø Museum. De øvrige tre er MS Polstjerna, Tromsø Museum og Tromsø arktisk- og alpine botaniske hage.

Barn under 18 år gratis, voksen kr 100

Salg av årskort

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

Alle dager kl 11.00-17.00

Sommeråpent 1/6 - 15/8: alle dager kl 11.00-17.00

Stengt: 1/5 og 17/5

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer Polarmuseet

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.

Flere aktiviteter for barn i Tromsø