Troll Museum

Trollmuseet er det første museet i Norge fullstendig dedikert til troll og eventyr. Ved hjelp av AR-teknologi (utvidet virkelighet) legges det lyd og bevegelse til figurene i utstillingene. Det gir besøkende en helt ny opplevelse av norske folkeeventyr og sagnfigurene i eventyrene.

Forsiden på TrollMuseum i Tromsø

TrollMuseum

Eventyrfigur i utstillingen på Trollmuseet

TrollMuseum

Eventyrfigur i utstillingen i Trollmuseet

TrollMuseum

Forsiden på TrollMuseum i Tromsø

TrollMuseum

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Troll Museum er det første museet i Norge fullstendig dedikert til troll og eventyr. Ved hjelp av AR-teknologi (utvidet virkelighet) legges det lyd og bevegelse til figurene i utstillingene. Det gir besøkende en helt ny opplevelse av norske folkeeventyr og de sagnfigurene vi blir kjent med der.

Utstillingene viser så vel kjente figurer som hele scener fra eventyr og myter, hovedsakelig fra Asbjørnsen og Moe, og med illustrasjoner av Theodor Kittelsen. Mange av installasjonene er utstyrt med AR-teknologi, som bringer eventyrskikkelsene til live gjennom et nettbrett. Nettbrett er installert i utstillingene og kan brukes gratis.

Museet tilbyr også brettspill med trolltema, som krever så vel logikk som fingerferdighet. For de yngste besøkende er det lærekort med AR-teknologi, magnetiske puslespill og fargeleggingsark med troll- og eventyrtema. Aktivitetene inngår i billetten. Leserom med eventyrsamlinger på flere språk, og en utstilling av gamle eventyrbøker.

Barn under 5 år gratis
Barn (5-12 år) kr 100
Ungdom / voksen kr 180
Familie (2 voksne + 2 barn) kr 450

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

April og mai: alle dager 09:00-18:00

Juni, juli og august: alle dager 09:00-19:00

September og oktober: alle dager 09.00-18.00

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer Troll Museum

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.

Flere aktiviteter for barn i Tromsø