Barnefilmfestivalen i Kristiansand

Barnefilmfestivalen i Kristiansand er et av Norges største kulturarrangementer for barn og ungdom og den største filmfestivalen for målgruppen, som er barn i alderen 6-13 år. Noen filmer vises for et enda yngre publikum (tillatt for alle). Hvert år tiltrekker festivalen 15. - 18.000 publikummere, det vises rundt 100 filmtitler, og det arrangeres filmverksteder.

Se programmet for 2023 for Barnefilmfestivalen i Kristiansand.

Skolelever utgjør en stor del av målgruppen, og mange av arrangementene er rettet mot skoler. Det er imidlertid flere arrangementer, ved siden av filmene, som er beregnet på familiepublikummet.

Programmet består av langfilm, kortfilm og dokumentar. Festivalen har et særlig fokus på kvalitetsfilm fra hele verden som normalt ikke finner veien til det norske kinolerretet. Det unge publikumet får mulighet til å møte filmskapere fra inn- og utland. Festivalen ser også presentasjon av lokalprodusert film som et viktig arbeidsområde.

Uken før selve Barnefilmfestivalen vises ungdomsprogrammet under navnet Filmfest UNG, som et separat arrangement for ungdom 14 år og eldre.

Arrangementer hos Barnefilmfestivalen i Kristiansand

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.