Kristiansand museum

Museet er et friluftsmuseum på Kongsgård ikke langt fra Kristiansand sentrum. Friluftsmuseet består av nærmere 40 antikvariske hus fordelt på tre områder: Bygaden, med hus som tidligere sto i Kristiansand sentrum, Setesdalstunet, og Vest-Agdertunet. En mini-by i målestokk 1:10 viser Kristiansand på begynnelsen av 1900-tallet. Aktuelle utstillinger vises i hovedbygningen. Kafé og museumsbutikk.

Se Arrangementer nederst (familiearrangementer), eller alle arrangementer på Kristiansand museum.

Blant husene er en gammel skolestue fra sent 1800-tall, og Tonstadbua med malte bibelske motiver og rosemalte ranker innvendig. På Setesdalstunet ligger museets eldste bygning, Nomelandsloftet, fra 1585. Felles for alle bygningene og områdene er at de viser ulike kulturelle tradisjoner og byggeskikk for sørlandsområdet, såvel både bymiljø som gårdsmiljø.

I Barnas hus finner man gammeldagse uteleker. Gårsdyrene som er på sommerbeite på museet er også populære blant barna. Andre familieaktiviteter er vandreteater og diverse aktiviteter og arrangementer. I sommersesongen mates dyrene kl 12.30 og det er barneaktivitet hver dag kl 13.00-14.00, på søndager kl 12.00-14.00.

Arrangementer hos Kristiansand museum

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.