Kristiansand museum

Kristiansand museum er et friluftsmuseum på Kongsgård, ikke langt fra Kristiansand sentrum. Friluftsmuseet består av nærmere 40 antikvariske hus fordelt på tre områder: Bygaden, med hus som tidligere sto i Kristiansand sentrum, Setesdalstunet, og Vest-Agdertunet. Barnas hus, populære gårdsdyr, og vandreteater.

Hvit toetasjes bygning ,ed seks vinduer og torvtak ved siden av et halvt skjult stabbur, og en mannsperson på grusveien foran husene

Vest-Agder-museet, CC-BY-2.0

Interiør fra Setesdalstunet med ildgrue i midten, framskap, sittebenk og inngang

Vest-Agder-museet, CC-BY-2.0

Den store familiedagen på Kristiansand museum, mange publikummere som sitter på gresset foran en liten scene

Vest-Agder-museet, CC-BY-2.0

Hvit toetasjes bygning ,ed seks vinduer og torvtak ved siden av et halvt skjult stabbur, og en mannsperson på grusveien foran husene

Vest-Agder-museet, CC-BY-2.0

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Museet er et friluftsmuseum på Kongsgård ikke langt fra Kristiansand sentrum. Friluftsmuseet består av nærmere 40 antikvariske hus fordelt på tre områder: Bygaden, med hus som tidligere sto i Kristiansand sentrum, Setesdalstunet, og Vest-Agdertunet. En mini-by i målestokk 1:10 viser Kristiansand på begynnelsen av 1900-tallet. Aktuelle utstillinger vises i hovedbygningen. Kafé og museumsbutikk.

Se Arrangementer nederst (familiearrangementer), eller alle arrangementer på Kristiansand museum.

Blant husene er en gammel skolestue fra sent 1800-tall, og Tonstadbua med malte bibelske motiver og rosemalte ranker innvendig. På Setesdalstunet ligger museets eldste bygning, Nomelandsloftet, fra 1585. Felles for alle bygningene og områdene er at de viser ulike kulturelle tradisjoner og byggeskikk for sørlandsområdet, såvel både bymiljø som gårdsmiljø.

I Barnas hus finner man gammeldagse uteleker. Gårsdyrene som er på sommerbeite på museet er også populære blant barna. Andre familieaktiviteter er vandreteater og diverse aktiviteter og arrangementer. I sommersesongen mates dyrene kl 12.30 og det er barneaktivitet hver dag kl 13.00-14.00, på søndager kl 12.00-14.00.

Barn under 4 år gratis, barn (4-17 år) kr 50, voksen (fra og med 18 år) kr 110, familie (2 voksne + 3 barn) kr 270.

Vest-Agder-museets årskort: fri inngang

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

14/5 - 18/6: søndag kl 11.00-16.00
26/6 - 13/8: alle dager kl 11.00-16.00

Åpent enkelte dager i påsken kl 11.00-16.00

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer Kristiansand museum

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.

Flere aktiviteter for barn i Kristiansand