Kristiansand Dyrepark og Badeland

I dyreparken bor det ca 700 dyr, fordelt på ca 130 ulike dyreslag, fra små kryp til giraffer, kameler og løver. Dyreparken er imidlertid mer enn bare dyr, det er også en forlystelsespark og en temapark. Kjente temaområder er Kaptein Sabeltanns Kjuttaviga, og Kardemomme by. Med stort og smått kan man velge mellom mer enn 300 opplevelser i Kristiansand Dyrepark i høysesongen om sommeren. Nærmeste nabo er et stort badeland. Dyreparken har åpent hver dag hele året, mens badelandet er åpent fra mai til oktober. Flere spisesteder og suvenirbutikker.

I Kjuttaviga (åpent for alle) og Abra Havn (for boende gjester) er er det sjørøvergaranti i helgene fra påske til oktober, alle dager fra mai til august. Det synes barna er gøy, men det er sjelden at Kaptein Sabeltann selv viser seg. I Kjuttaviga er det flere spisesteder og salgsboder. I Abra Havn er det hotell / overnatting.

Mellom Kjuttavika og dyredelen av parken ligger to populære forlystelser: tømmerrenna og jungelbobben, som mest foregår godt over bakkenivå. Helt nede på bakken ligger til gjengjeld morsomme aktiviteter for de minste: Julius jungelløype, Jungelland, og Bilbanen. Og for dem over 8 år togstasjonene - og linjen - Skumle dager.

Området med dyrene, selve dyreparken, er stort, og opptar størsteparten av parkområdet. Gangstiene passerer innhegninger med løver, geparder, tigrer, sebraer, giraffer, struts, hengebuksvin, aper, bukker, hjort med flere. Det er også et temperert hus med blant annet skilpadder, fisker, lemurer, aper, amfibier og slanger. Lengst inne i parken er det en gangbro, mellom, og over, innhegningene for norske rov- og villdyr: gaupe, jerv, ulv, fjellrev, og elg.

Derfra er veien kort til Kardemomme by, som er satt opp helt som beskrevet i Torbjørn Egners bok. Røverne bor, som seg hør og bør, et stykke fra tante Sofie, Tobias i tårnet og de andre i byen, adskilt av et område hvor det går kameler. Om sommeren er det liv og røre flere ganger om dagen når Kardemomme bys beboere viser seg i gatene, og lager oppstyr! Man kan også overnatte i ett av de åtte utleiehusene i byen. Rett bak byen, på Festplassen, ligger Sirkus Jesper, som har daglige forestillinger fra juni til august.

I Hakkebakkeskogen kan man gå om bord i et tribunetog og få 40 minutter med opplevelser. Underveis møter man flere av karakterene og scenene som man kjenner fra Dyrene i Hakkebakkeskogen. KuToppen er et eget område med tema norsk bondekultur, norske gårdsdyr og kortreist tradisjonsmat.

Badelandet ligger på en kunstig øy og har 21 ulike vannaktiviteter. De største skliene har en fallhøyde på 14 meter. Overfloden, hvor man kan la seg drive rundt på baderinger, er 230 meter lang. For de aller minste er det ulike barnebassenger, med badeleker og minisklie. I det store badehuset er det klatrevegg, bølgebasseng, plaskedam, varmt boblebad og boblebasseng. Med kombibillett kan besøkende bevege seg mellom Dyreparken og Badelandet i sommersesongen.

Dyreparken er Norges største familieattraksjon, med over 1 million besøkende årlig. Om sommeren er det mange besøkende, og det anbefales å kjøpe billetter i god tid, og komme tidlig.

Arrangementer hos Kristiansand Dyrepark og Badeland

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.