Kristiansand Dyrepark og Badeland

Kristiansand Dyrepark og Badeland er en kombinert dyre-, forlystelses- og temapark, Norges største med over 1 million besøkende hvert år. Velg mellom mer enn 300 opplevelser i høysesongen. Badelandet er nærmeste nabo og en egen park.

 Kardemomme by i Dyreparken

Eirik Mykland, CC-BY 2.0

Nærbilde av siden på hodet til en kamel med munnen litt åpen i Kristiansand Dyrepark

Berit Watkin, CC-BY 2.0

Skipet til Kaptein Sabeltann, Den Sorte Dame, på sjøen i Dyreparken i Kristiansand

KEN, CC-BY-SA 3.0

 Kardemomme by i Dyreparken

Eirik Mykland, CC-BY 2.0

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

I dyreparken bor det ca 700 dyr, fordelt på 117 ulike dyrearter, fra små kryp til giraffer, kameler og løver. Dyreparken er imidlertid mer enn bare dyr, det er også en forlystelsespark og en temapark. Kjente temaområder er Kaptein Sabeltanns Kjuttaviga, og Kardemomme by. Med stort og smått kan man velge mellom mer enn 300 opplevelser i Kristiansand Dyrepark i høysesongen om sommeren.

Badelandet er nærmeste nabo, det er en egen park med et inne- og uteområde med bassenger og sklier. Dyreparken har åpent hver dag hele året, mens badelandet er åpent fra mai til oktober. Om sommeren er det show i kortere eller lengre perioder med Kaptein Sabeltann, Knutsen og Ludvigsen, og Sirkus Jesper. Flere overnattingsmuligheter, og spisesteder.

Se dag til dag aktivitetskalender for Dyreparken i Kristiansand.

I Kaptein Sabeltanns verden i Kjuttaviga (åpent for alle) og Abra Havn (for boende gjester) er det sjørøvergaranti i helgene fra påske til oktober, og alle dager fra mai til august. Det synes barna er gøy, selv om Kaptein Sabeltann selv for det meste kun viser seg på forestillingene i juli og starten av august. I Kjuttaviga er det flere spisesteder og salgsboder. I Abra Havn er det hotell / overnatting.

Området med dyrene, selve dyreparken, er stort, og opptar størsteparten av parkområdet. Dyrene er samlet i ni tematiserte områder (Afrika, Asia, etc). Det er også et temperert hus med blant annet skilpadder, fisker, lemurer, aper, amfibier og slanger. Lengst inne i parken er det en gangbro, mellom, og over, innhegningene for norske rov- og villdyr: gaupe, jerv, ulv, fjellrev, og elg.

Kardemomme by er lett gjenkjennelig med inngangsportal og Tobias tårn, satt opp helt som beskrevet i Torbjørn Egners bok! Om sommeren er det liv og røre flere ganger om dagen når Kardemomme bys beboere viser seg i gatene, og lager oppstyr! Rett bak byen, på Festplassen, ligger Sirkus Jesper, en blanding av sirkus og teater, som har daglige forestillinger fra juni til august.

I Hakkebakkeskogen kan man gå om bord i et tribunetog og få 40 minutter med opplevelser. Underveis møter man flere av karakterene og scenene som man kjenner fra Dyrene i Hakkebakkeskogen. KuToppen er et eget område med temaene norsk bondekultur, norske gårdsdyr og kortreist tradisjonsmat.

Badelandet ligger på en kunstig øy og har 21 ulike vannaktiviteter. De største skliene har en fallhøyde på 14 meter. Overfloden, hvor man kan la seg drive rundt på baderinger, er 230 meter lang. For de aller minste er det ulike barnebassenger, med badeleker og minisklie. I det store badehuset er det klatrevegg, bølgebasseng, plaskedam, varmt boblebad og boblebasseng. Med kombibillett kan besøkende bevege seg mellom Dyreparken og Badelandet i sommersesongen.

Dyreparken er Norges største familieattraksjon, med over 1 million besøkende årlig. Om sommeren er det mange besøkende, og det anbefales å kjøpe billetter i god tid, og komme tidlig. Størrelsen på hele anlegget tilsvarer 91 fotballbaner!

Dyreparken (badelandet ikke inkludert) barn (3-13 år) / ordinær (fra 14 år):
kr 579 / 609 (høysesong sommer)
kr 279 / 309 (lav- og mellomsesong)

Prisen kan være forskjellig fra prisene over. Billettprisene varierer med sesong, og aktivitets- og underholdningstilbudet i parken på den aktuelle datoen

Badelandet (dyreparken ikke inkludert), barn (3-13 år) / ordinær (fra 14 år):
kr 319 / 319 (påsken + høysesong sommer),
kr 209 / 209 (mellom- og lavsesong)

Badelandet kan besøkes når som helst innenfor åpningstidene

Det selges også kombinasjonsbillett til dyreparken og badelandet

Billetter kjøpt på nett er kr 50 billigere enn i billettlukene ved ankomst (forutsatt ledige billetter)

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

Dyreparken, høysesong:

24/6 - 4/8: alle dager 09:00-19:00

5/8 - 11/8: alle dager 10:00-19.00

Resten av året åpner parken 10:00 og stenger 15:00, 16.00, 17:00 eller 18:00 avhengig av årstid, i skolenes vinter- og høstferier, på høytidsdager, og om det er hverdag eller helg.

Se parkens velkomstside, "Finn ut hva som skjer - og hvor" for mer info om åpningstider og priser, og annen praktisk info.

Badelandet (i starten og slutten av sesongen er kun badelandet innendørs åpent):

9/5 - 16/5: alle dager 15:00-19:30

18/5 - 20/5: alle dager kl 10.00-19.00

21/5 - 6/6:
Mandag til fredag: 15:00-19:30
Lørdag og søndag: 10:00-19:00

7/6 - 18/8: alle dager 10:00-19.00

19/8 - 1/9:
Mandag til fredag: 15:00-19:30
Lørdag og søndag: 10:00-19:00

Billetter til kveldsforestillingene "Sirkus Jesper" (fra 17/6) og "Kaptein Sabeltann og Havets Hemmelighet" (fra 6/7) kan bestilles via dyreparkens hjemmeside

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer Kristiansand Dyrepark og Badeland

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.

Flere aktiviteter for barn i Kristiansand