Naturmuseum og botanisk hage

Landsdelens eneste naturhistoriske museum stenger dørene til 2023 på grunn av oppgradering. Parkanlegget rundt muset, med den botaniske hagen, er en del av den engelskinspirerte landskapsparken rundt Gimle Gård. De to museene er samlokaliserte. Våren 2022 åpner et nytt stort veksthus, som blir et minimuseum med utstillinger om botanikk, zoologi og geologi. Blant annet med frukter og frø fra hele verden, og museets store steinsamling.

Gimle Gård, som sies å være landsdelens vakreste herregård, ble bygget som lystgård på slutten av 1700-tallet, siste eier døde i 1982. Herregården er et monument over tidligere tiders byggestil og stiler. Parken rundt består av ca 25 treslag, med hovedvekten på parklind og bøk, plener og spennende plantesamlinger
Den botaniske hagen i parken har nesten 2000 ulike planter, som er organisert under ulike temaer, og et utstillings-veksthus med ca 550 kaktuser og andre sukkulenter! De første plantene i hagen kom i jorden i 1969. Det er den eneste botaniske hagen i landsdelen, og vel verdt et besøk.

Rundt museet er det lekepark med hønsehus, og bord med benker. På østsiden ligger en aktivitetspark med treningsapparater som passer for ungdom og de litt større barna. Ved skoghytta er det flere utendørs rytme- og musikkinstrumenter som barna kan spille på. Natursti spesielt beregnet på 10-åringer, men som alle kan benytte. Det kan også vinnes enkle premier!

Det er egen aktivitet i skolenes sommer-, høst- og vinterferie, og barneverksted en søndag hver måned i resten av sesongen. En skoghytte med bålpanne og plass til nærmere 30 personer leies ut ved henvendelse til museet.

En ny uteutstilling "Seeds & Fruits" som passer for alle åpner 15/5 2022.

Arrangementer hos Naturmuseum og botanisk hage

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.