Naturmuseum og Botanisk hage

Naturmuseum og Botanisk hage ligger i et nydelig herregårdsmiljø like ved Gimle gård, omgitt av en døgnåpen botanisk hage. Hovedutstillingen, "Fra istid til nåtid", tar besøkende med fra forrige mellomistid, gjennom siste istid, og frem til i dag. Store gressplener som er perfekt for lek og moro, eller en rolig piknik.

Låvebygning sett fra kortsiden med grønne planter foran

Naturmuseum og Botanisk hage

Låvebygning sett fra kortsiden med grønne planter foran

Naturmuseum og Botanisk hage

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Museet ligger i et nydelig herregårdsmiljø like ved Gimle gård, omgitt av en døgnåpen botanisk hage. Hovedutstillingen, "Fra istid til nåtid", tar besøkende med fra forrige mellomistid, gjennom siste istid, og frem til i dag. Det er utstilt mineraler og bergarter som tilhører de ulike periodene, og norske dyr er plassert i naturtro omgivelser. Det har trolig vært over 40 istider avbrutt av mellomistider i løpet av de siste 2,5 millioner årene. Museumsbutikk og kafé.

Se arrangementer i Naturmuseum og Botanisk hage.

I den botaniske hagen kan man oppleve de levende vitenskapelige samlingene til museet. Samlingene brukes til forskning, på samme måte som forskerne studerer geologiske og zoologiske samlinger. Samlingene i hagen er delt inn tematisk: klosterhagen, tusenårshagen, bartrearboretet og de historiske og moderne rosehagene.

I områdene rundt samlingene ligger store gressplener som er perfekt for lek og moro, eller en rolig piknik. I hagen er det også en bergartutstilling - en flott samling med polerte stein fra Agder. Natursti for barn og voksne med nytt tema hvert år! Postene finnes i hagen og i området rundt museet. Kart og svarark kan hentes i kafeen eller laste ned svarskjema på hjemmesiden, postene har QR-kode.

Det er skiftende temautstillinger i museet. I 2023 er utstillingen "Natur og klimaendringer" av Curating Tomorrow, som har spesialisert seg på å kuratere klimautstillinger for museer. Utstillingen gir besøkende innsyn i dagens og fremtidens klimautfordringer. Opplev utstillingen og bli bedre kjent med vår sterkeste allierte i kampen mot klimaendringene - naturen.
 
Museet har flere arrangementer i løpet av året, for både voksne og barn. Det tilbyr også gratis læringsaktiviteter for barnehager, grunnskoleelever og videregående skoler i Agder. Aktivitetene knyttes til rammeplanen og kompetansemål i læreplanen.

Naturmuseum og Botanisk Hage er Sørlandets eneste naturhistoriske museum. Den botaniske hagen er en av seks botaniske hager i Norge.

Museet:
Barn/ungdom under 18 år, og studenter, gratis
Voksen kr 100

Botanisk hage og utendørs bergartutstilling gratis

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

Utstillinger, kaktushus og kafé:

Tirsdag til fredag: 10:00-15:00

Søndag: 12:00-16:00

Sommeråpent 20/6 - 20/8: alle dager 11:00-16:00

Stengt 10/12 - 8/1

Botanisk hage og utendørs bergartutstilling: åpen hele døgnet, hele året

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer på Naturmuseum og Botanisk hage

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.

Flere aktiviteter for barn i Kristiansand