Naturmuseum og botanisk hage

Museet har stengt dørene til 2023 på grunn av oppgradering. Rundt museet er det et stort parkområde med eksotiske planter og trær, hønsehus, lekeapparater og natursti. Der ligger også Sørlandets flotteste botaniske hage, med ca 2000 planter. Parkområdet er en del av den store engelskinspirerte landskapsparken rundt Gimle Gård, som er museum og åpent for publikum i sommersesongen.

Våren 2022 åpnet et nytt stort veksthus, som inntil hovedmuseet åpner, fungerer som minimuseum med utstillinger om botanikk, zoologi og geologi. Temaet er biologisk mangfold med fokus på truede og fremmede arter. Der kan man også se museets store steinsamling.

"The Hidden Beauty of Seeds and Fruits" er en bildeserie med kraftig forstørrede og vakre fotografier i et stort antall lyssatte kuber som viser komplekse former, strukturer, og tilpasninger i den botaniske verden. Utstillingen er satt opp midt i den botaniske hagen. 

Rundt museet er det lekepark med hønsehus, og bord med benker. På østsiden ligger en aktivitetspark med treningsapparater som passer for ungdom og de litt større barna. Ved skoghytta er det flere utendørs rytme- og musikkinstrumenter som barna kan spille på. Natursti spesielt beregnet på 10-åringer, men som alle kan benytte. Kart og svarark kan hentes i posten, brukte QR-koden på postene langs stien. Skogshytta, med bålpanne og plass til nærmere 30 personer, leies ut ved henvendelse til museet.

Arrangementer hos Naturmuseum og botanisk hage

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.