Odderøya museumshavn

Museet ligger i sjøkanten i kort avstand fra Kristiansand sentrum. Inne i aktivitetshuset kan barna lage buttons, brette papirbåter, lage barkebåter eller et krabbesnøre, øve på knuter og knop mm. Og studere livet under vann i et stort saltvannsakvarium. Det er også en utstilling om gründeren Roald Skibsrud og plastbåtens fremmarsj på Sørlandet. Lær mer om støpeprosessen og materialene som brukes.

Se under Arrangementer nedenfor (familiearrangementer), eller alle arrangementer på Odderøya museumshavn.

Utenfor kan besøkende låne robåt og vannkikkert, og for de eldre barn i følge med voksne, leie SUP-brett. I havna ligger en flytende utstilling med klassiske plastbåter, og noen eldre trebåter. Bak aktivitetshuset er det en liten lekeplass med et stort, men ikke særlig høyt, basseng der barna kan sjøsette lekebåter, barkebåter og papirbåter, hva kreativiteten nå kan finne på. Uteområdet er godt lagt tilrettelagt med utemøbler, steinbenker og bord. Piknikkurv kan kjøpes i butikken. 

På odden langs med en av bryggene er det installert solstoler, parasoller og “sveivofoner” der man – etter en del sveiving for å få systemet i gang – kan høre forskjellige personer fortelle om sine egne sommerminner fra Sørlandet. En vannpumpe henter vann opp fra havet hvor barna kan leke med vannet.

Arrangementer hos Odderøya museumshavn

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.