Klatreverket Kristiansand

Ta med barna og prøv klatring! Klatresenteret har 12 automatiske selvsikringsmaskiner (autobelay) så alle kan prøve seg i klatreveggene selv uten forkunnskaper. Klatreutstyr kan leies. Buldrerom med utfordringer for alle aldre. Eget barnerom med klatring og buldring som passer for barn 3-9 år. Barn under 13 år må alltid ha med seg en voksen når de oppholder seg på Klatreverket. Ungdom mellom 13 og 17 år kan komme alene dersom en foresatt har signert egenerklæringen.

Søndager kl 14.00-15.30 er det knøtteklatring i barnerommet for barn 3-7 år. Da er det en instruktør tilstede som hjelper til, men foreldrene må også være med. Her treffer barna andre barn som de kan buldre sammen med og klatre i veggen med autobelay. Det er treningsgrupper for barn 8-14 år i en store klatreveggen vår og høst. De laveste veggene er 8-10 meter, den høyeste 17 meter.

Buldring er klatring i lav høyde over tykke gummimatter. Det er ingen sikring, veggene er ikke høyere enn at gummimatten er sikkerhet nok. Autobelay er en sikringsmaskin som erstatter manuell sikring i klatreveggen, og som firer klatreren langsomt ned. Man trenger ikke kurs for å klatre med autobelay, men alle må ha veiledning for å bruke utstyret riktig. Det er ingen aldersgrense, men den som klatrer må veie minimum 15 kg.

Alle må underskrive en egenerklæring før de kan klatre. For personer under 18 år må foresatte skrive under.

Andre sentre i Klatreverk familien finnes på Torshov, Bryn og Løkka, alle i Oslo, og i Drammen.

Arrangementer hos Klatreverket Kristiansand

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.