3 minutter lesing

Gratis høstferie - aktiviteter for barn og barnefamilier i Oslo!

Publisert
21/3/2024

Høstferie - til glede for barna, til fortvilelse for noen foreldre. Heldigvis skorter det ikke på aktivitetstilbud i høstferien rettet mot barn og barnefamilier. Mange av dem gratis! Se forslagene fra BarnasNorge.no nedenfor.

Høsten er fargenes tid, nyt naturen før den går i vinterdvale! DNT (Den Norske Turistforening) Oslo og omegn har over 50 turforslag i Oslomarka: Nordmarka, Østmarka, Vestmarka, Lillomarka, Krokskogen, Bærumsmarka, Kjekstadmarka, Romeriksåsene og Sørmarka. Hvis dere jakter på utsikten kan dere velge mellom ytterligere ni klassiske toppturer i marka. Naturen er gratis!

Gratis utsikt i bynære omgivelser får dere fra Stovnertårnet, Norges lengste tårn, og en spektakulær opplevelse for små og store!

Hver søndag er det gratis naturopplevelser med aktiviteter for barna på Lilløyplassen på Fornebulandet og Bakkehavn ved Østensjøvannet fra kl 12.00. 1/10 kan man delta i en spennende registrering av trekkfugler ved Østensjøvannet fra kl 08.00!

En annen gratis høstferieaktivitet er et besøk på en av Oslo kommunale besøksgårder. Se dyrene før de lukkes inn i stallen for vinteren, og eventuelt også grønnsakshager som er klar for høsting. Kommunens besøksgårder er Kampen Økologiske Barnebondegård (mellom Kampen og Ensjø), Nordre Lindeberg gård (Furuset), Bogstad besøksgård (Bogstadvannet), Sørli besøksgård (Nøklevann nær Bøler), og Søndre Aas gård og miljøsenter (Rosenholm sør for Holmlia). Flere av gårdene har aktivitetsprogram i høstferien.

Det gjelder også private EKT Rideskole og Husdyrpark på Ekebergsletta (inngang Husdyrparken kr 90). Høstferiekurs er «Dyrepasser for en dag» og «Nybegynnerdag med hest».  

Skiforeningen har et supert gratis aktivitetstilbud for barn i alderen 6-10 år på Skullerudstua og ved Badedammen på Grorud mandag til torsdag i høstferien (2 - 5/10). Barn må være i følge med en voksen som er ansvarlig for barnet/barna. Drop-in for inntil seks barn, for grupper med syv eller flere barn må Skiforeningen kontaktes på forhånd.

Alna Ridesenter har et gratis tilbud til alle barn som ønsker å være i stallen, hver lørdag og søndag kl 12.00-15.00. Barna følges opp av en aktivitetsleder. For de minste, som bare vil prøve å sitte på en hest, kan man bestille leieturer. Flere tilbud på ridesenteret for hesteglade små og store!

Er været rufsete, og utelivet ikke frister en dag eller to, har Deichmans biblioteker et stort antall tilbud til barn og barnefamilier i løpet av høstferieuka. Verksteder, feriekino, LEGO, spill, 3D-print, sying og høytlesning. Alt gratis og for det meste drop-in, ingen påmelding. Se arrangementene på Deichman i høstferieuka.

Eller besøk en av Oslos Oslos svømmehaller! I helger, og i hele høstferieuken, kan en voksen ta med seg inntil 3 barn eller ungdommer (3-17 år) i en av hallene for kun kr 80 pr dag! Les mer om Feriebillett.

Og så er det alle de andre arrangementene som enten koster noe eller ikke er nevnt ovenfor:

Se arrangementskalenderen på BarnasNorge.no for en oversikt over arrangementer for barn i Oslo i høstferien. Kryss av i feltet «Gratis» for kun å se gratis arrangementer.

Se aktivitetsmenyen på BarnasNorge.no for en oversikt over aktiviteter i Oslo, museer, klatreparker, svømmehaller, teatre, bowlinghaller mm, som ideforslag til høstferieaktiviteter for familier. I feltet «Kriterier» kan man velge kun å se gratis-aktiviteter.

God høstferie!