Øyhopping i Oslofjorden

Hva med en båttur på Oslofjorden med Ruter billett? Ruters ferger seiler fra Rådhuset til Hovedøya, Bleikøya, Gressholmen, Lindøya og Nakholmen hele året. En rundtur tar 58 minutter. Sommerruten til Langøyene, fjordens nye badeparadis, bruker også 58 minutter på en runde, men stopper kun på Hovedøya og Gressholmen.

Liten ferge på Oslfjorden med Akershus festning og et cruiseskip til venstre i bildet

Illustrasjonsbilde

Liten ferge på Oslfjorden med Akershus festning og et cruiseskip til venstre i bildet

Illustrasjonsbilde

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Hva med en båttur på Oslofjorden med Ruter billett? Ruters ferger seiler fra Rådhuset til Hovedøya, Bleikøya, Gressholmen, Lindøya og Nakholmen hele året. En rundtur tar 58 minutter. Sommerruten til Langøyene bruker også 58 minutter på en runde, men stopper kun på Hovedøya og Gressholmen. Man kan også gå i land på en av øyene og ta en senere ferge tilbake. Rimeligere familiebåttur på Oslofjorden får man ikke!

Hovedøya er kjent for sitt Cistercienser-kloster og en vakker natur, mens Lindøya sprudler med sine mange fargerike sommerhus. Gressholmen er velegnet for bading. Langøyene har gjennomgått en total rehabilitering, og framstår som Oslofjordens nye sommerparadis. Fra Rådhuset/Aker Brygge går det også ferge til Fornebu og til Slemmestad, men kun i morgen- og ettermiddags-rushet på hverdager.

B1: helårsrute fra Aker brygge til Hovedøya, Lindøya øst, Gressholmen, Bleikøya, Nakkholmen, Lindøya vest, Hovedøya, og retur Aker brygge
B2: sommerrute fra Aker brygge til Hovedøya, Gressholmen og Langøyene, og retur med samme anløp

Alternativt ta den helt lange båtturen fra Aker brygge til Drøbak og Son, via Oscarsborg festning. Helårsruten B20 går kun mellom Aker brygge og Vollen og Slemmestad i Asker kommune. Sommer- og høstruten B21 (6/6 - 9/10) tar den helt store turen langs vestsiden av Nesoddlandet til Drøbak og Son. Sommerruten B22 (11/6 - 28/8) følger B20 til Slemmestad, og fortsetter deretter til Oscarsborg og Drøbak.

Alle fergene til øyene er innenfor sone 1. Enkeltbillett barn kr 20, ungdom/voksen kr 39. Billetten gjelder for én reise med overgang. Se ruter.no, "Billetter", for andre billettyper (24 timers billett, 7- og 30-dagers billetter)

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

B1/B2 sommerruter / -tider: 30/5 - 27/8

Avganger hvert 30. minutt mellom første og siste avgang

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer på Øyhopping i Oslofjorden

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.

Flere aktiviteter for barn i Oslo