Oslo skisenter - Grefsenkollen

Oslo Skisenter - Grefsenkollen er et familievennlig og sentralnært anlegg på Grefsenkollen i bydel Nordre Aker i Oslo. Anlegget har fem nedfarter fordelt på to nedfartsområder som møtes på toppen, men som har forskjellige startpunkter, og egne p-plasser. Skiskole og utstyrsleie.

Barnebakken og skileikområdet i Oslo skisenter - Grefsenkollen ved Trollvann en solrik vinterdag

BarnasNorge.no

Heisen i tilbringerbakken og Grefsenkleiva i bakgrunnen høyere opp i anlegget fotografert en solrik vinterdag

BarnasNorge.no

Løypekart for Oslo skisenter - Grefsenkollen, plakat på heishuset i tilbringerbakken

BarnasNorge.no

Barnebakken og skileikområdet i Oslo skisenter - Grefsenkollen ved Trollvann en solrik vinterdag

BarnasNorge.no

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Skisenteret er på Grefsenkollen i Oslo har fem nedfarter fordelt på to nedfartsområder, Trollvannskleiva og Grefsenkleiva. Områdene er forbundet på toppen, men har forskjellige startpunkter. Terrengpark, barnebakke og skileikområde. Varmestuer i begge områdene. Skiskole og utstyrsleie i Trollvannskleiva.

Se løypekart for Oslo skisenter - Grefsenkollen.

De to nedfartene i Grefsenkleiva, en svart- og en rødmerket, er ca 950 meter lange. Høydeforskjellen er ca 110 meter. Den svartmerkede nedfarten, som heter Grefsenkleiva, er en utfordrende alpinbakke for slalåm og snowboard, mens den rødmerkede nedfarten, Familiebakken, har terrengelementer med ulik vanskelighetsgrad. En T-krok heis tar kjørerne fra bunn til topp. Fra toppen er det panoramautsikt over Oslofjorden.

Besøkende kommer fra p-plassen lenger nede til T-krok heisen med skålheisen "Tilbringeren". Ved siden av heistraseen går en mindre, grønnmerket nedfart, som er fin for barn og mindre øvede. I bunnstasjonen til T-krok heisen er det varmestue.

Trollvannskleiva er det nedfartsområdet som er best tilrettelagt for barn og nybegynnere. Det er to parallelle skålheiser med litt forskjellig lengde, Trollvann 1 og 2, og en svart og grønn nedfart, henholdsvis Trollkleiva og Barnebakken. Heiser og bakker er adskilt med et smalt skogparti. Nederst i Barnebakken parallelt med skålheisen går en rullebåndheis for de minste barna. Nederst på siden av bakken ligger «Mini Mega Park», et skileikområde for barn. Like ved ligger Trollvannstua, en tradisjonell markastue med enkelte varme retter og bakevarer.

Øverst på Grefsenkollen, 379 meter over havet, i kort avstand fra toppen av skibakkene, ligger Grefsenkollen restaurant. Foruten restaurant er det flere andre lokaler, utsiktsterrasse og kiosk. Fra restauranten går det en ake- og turløype ned fra fjellet til p-plassen nedenfor Grefsenkleiva, og som turløype videre til Trollvannstua.  

Det er forskjellig tilkomst til hver av nedfartsområdene i Oslo skisenter -Grefsenkollen.

Grefsenkleiva med bil: fra Trondheimsveien avkjørsel mot Bjerke/ Årvoll, skiltet mot Oslo Skisenter i rundkjøringen. Adressen til p-plassen, som tar mange biler, er Østreheimsveien 28A.

Trollvannskleiva: fra Ring 3 ta av ved Storo mot Grefsen. Fortsett mot Grefsenkollen. P-plassen ved Trollvann er forholdsvis liten og kan være kaotisk på populære helge- eller vinterferiedager. Det er en større p-plass noen hundre meter lenger opp mot Grefsenkollen restaurant. Fra p-plassen kommer man ut på toppen av anlegget og kan velge å kjøre ned på Grefsenkleiva- eller Trollvannssiden.

Buss nr 56B går lørdag og søndag i vintersesongen fra Nydalen T-bane stasjon (linje 4 og 5) til Grefsenkollen. Den stopper ved p-plassen på Trollvann og på p-plassen lenger opp (endestasjon).

Oslo skisenter - Grefsenkollen er nummer to av fem alpinanlegg i Oslo. Se hvilke som er de andre anleggene i artikkelen "Vinteraktiviteter i Oslo og omegn - familievennlige alpinanlegg".

Skipass 1 / 2 dager:
Barn under 7 år med hjelm gratis / gratis
Barn (7-15 år) kr 340 / 540
Voksen (fra 16 år) kr 390 / 590

Se skisenterets hjemmeside for flere priser

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

Mandag til fredag: 17:00-21:00

Lørdag og søndag: 10:00-17:00

Jul, vinter- og påskeferie: alle dager 10:00-17:00
Utleien på Trollvann åpner 09:30

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer på Oslo skisenter - Grefsenkollen

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.

Flere aktiviteter for barn i Oslo