Nordisk Bibelmuseum

Norsk Bibelmuseum er et historisk museum med en utstilling av flere tusen bibler, mange gamle og veldig sjeldne. Utstillingen gir innsikt i bibelens historie, dens innflytelse på samfunnet, og dens rolle i den norske kulturarven.

Inngangen til Nordisk Bibelmuseum med glassdør og glassvegg og navneskilt i store hvite bokstaver på betongveggen over

BarnasNorge.no

Inngangen og noe av betongfasaden til Nordisk Bibelmuseum med glassdør og glassvegg og navneskilt i store hvite bokstaver over inngangspartiet

BarnasNorge.no

Nærbilde av nedre venstre hjørne på åpnet gammel bibel

Illustrasjonsbilde

Inngangen til Nordisk Bibelmuseum med glassdør og glassvegg og navneskilt i store hvite bokstaver på betongveggen over

BarnasNorge.no

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Museet viser en omfattende samling av gamle og historiske bibler, samt andre religiøse og kulturelle gjenstander. Grunnlaget for utstillingen er faktabasert informasjonsformidling. Utstillingen gir innsikt i bibelens historie, dens innflytelse på samfunnet, og dens rolle i den norske kulturarven. Daglige omvisninger og hjelpsomme museumsverter. Leteoppgaver for barn i utstillingen. Museumsbutikk.

Se hva som skjer på Norsk Bibelmuseum.

Hoveddelen av museets utstilling er gründer Rune Arnhoffs samling på over 4000 bibler. Blant de utstilte biblene er noen av de mest sjeldne som finnes. Utstillingen viser også historisk materiale fra andre samlinger, og museets egen samling på over 2500 bibler. Det er også temautstillinger. På veggen projiseres vakker bibelrelatert kunst, og det er TV-skjermer som viser filmer om bibelen, bibeloversettelser, og om boktrykkeren Gutenberg.

Hver onsdag kan man se museets munk som skriver i skrivestua. Alle dager kan man få prøve en munkedrakt med tilhørende «skalleparykk», og med fjærpenn og blekk forsøke å skrive på papyrus som munkene gjorde. Og ta et bilde!

Barn under 12 år gratis
Ungdom / voksen (fra 12 år) kr 110

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

Tirsdag og onsdag: 12:00-17:00

Torsdag: 11:00-18:00

Fredag til søndag: 11:00-16:00

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer på Nordisk Bibelmuseum

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.

Flere aktiviteter for barn i Oslo