MUNCH museum

Munch museet, eller MUNCH som det heter, i Bjørvika tilbyr flere aktiviteter for barnefamilier, barn og unge. Verksteder, kunstdag, workshops og andre aktiviteter.

Munch-museet til venstre i et bilde av kaifronten, med stille vann og blå himmel

Illustrasjonsfoto

Munch-museet til venstre i et bilde av kaifronten, med stille vann og blå himmel

Illustrasjonsfoto

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Munch museet, eller MUNCH som det heter, i Bjørvika er i seg selv et skue, beliggende helt i vannkanten. Innvendig er det flere etasjer med utstillinger av Edvard Munchs bilder i små og store formater, tresnitt og gjenstander mm fra kunstnerhjemmet Ekely, og skiftende utstillinger av andre kunstnere. Museet ønsker å tilby målgruppen barn og unge "opplevelser de ikke finner andre steder", og det er så vel faste installasjoner som arrangementer som gjør et besøk på MUNCH spennende for hele familien. Kafeer, bistro og museumsbutikk.

Se Arrangementer nedenfor (familiearrangementer), eller alle arrangementer på MUNCH museum. Barnas kunstdag arrangeres én søndag i måneden, med kunstnerdrevet aktivitet og omvisninger.

Første barnevennlige aktivitet er i utstillingen "Edvard Munch uendelig" på 4. etasje. Utstillingen viser noen av malerens verdenskjente motiver. "Skrik" vil alltid være utstilt her, enten som maleri, tegning eller litografi, mens de to andre hviler i mørket. Barna kan se gjennom små kikkhull i veggen se motiver som formidler temaene Munch arbeidet med. Passer for barn 3-10 år. For eldre barn og unge er det oppgaver og spørsmål skrevet på veggen, som det kan reflekteres over.

På 6. etasje, midt i rommet med noen av Munchs verker i stort format og med kjente motiver, står et oppdagelsesbord som byr på interaktive opplevelser og formidling rettet mot barn og unge.

På 7. etasje, i utstillingen som viser et utvalg av Munchs tresnitt, kan barn og voksne gni en fargestift eller blyant over et papir for å lage et trykk med figurer fra en av trykkeplatene i utstillingen.

På samme etasje ligger utstillingen med gjenstander, arbeidsredskaper, og historier fra Munchs kunstnerliv, først og fremst fra hjemmet hans på Ekely, formidlet gjennom lys, lyd og levende bilder. I utstillingen er det "musespor", og følger barna sporene finner de musehull i møbler, kasser og trapper. Kikker de inn i musehullene ser de musen "Herr Storm" i forskjellige situasjoner.

Se MUNCH museums 5 tips til besøk med barn.

Barn under 18 år gratis
Under 25 år kr 100
Voksen kr 180

Gratis inngang hver onsdag 18:00-21:00. Drop-in, billetter hentes ut på museet

Verksted: barn kr 50, voksen vanlig inngangsbillett
Pris for andre arrangementer kan variere

Inngangsbilletter må kjøpes på forhånd på museets hjemmeside

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

Mandag og tirsdag: 10:00-18.00

Onsdag til lørdag: 10:00-21:00

Søndag: 10.00-18.00

Endrede åpningstider ved helligdager

Stengt 1/5

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer MUNCH museum

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.

Flere aktiviteter for barn i Oslo