Det Internasjonale Barnekunstmuseet

Museet rommer en kunstsamling laget av barn og unge fra 180 land. Barna kan tegne, klippe og lime på hverdager, eller også delta på familieverksted og aktiviteter som ansiktsmaling, afrikansk trommespill mm. i mange av helgene. Det finnes flere digitale spillebord og tegnestasjoner i museet, og leker og bøker. Museumsbutikk.

Se Arrangementer nederst (familiearrangementer), eller alle arrangementer på Det Internasjonale Barnekunstmuseet.

Kunsten, primært tegninger, er uttrykksfulle, ofte i sterke farger. Barna har selv bestemt hva de ville tegne, eller de er satt i gang med stikkord som "Far", "Familien", "Katastrofer" og lignende. Resultatet er unikt, stort og meget variert. Det er også mange skiftende utstillinger med bilder laget av barn i forskjellige teknikker, eller med temamotiver.

Oppgaveløype: i resepsjonen, eller fremme i utstillingene, ligger et kart. Følg hintene, finn bildene, og bruk titlene til å løse kryssordoppgaven. Når alle titlene er funnet, gir det et løsningsord, som blir premiert!

Museet har et stort uteområde med spiseplass, lekeapparater og skulpturer. Barnehager, skoler og institusjoner kan bestille omvisning med guide tirsdag, onsdag og torsdag. Egne aktiviteter i skolenes høst- og vinterferie.

Museets langsiktige visjon er å spre respekt og forståelse for verdien av barnas kunst og kultur, og samtidig fremme barns rettigheter.

Arrangementer hos Det Internasjonale Barnekunstmuseet

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.