Det Internasjonale Barnekunstmuseet

Barn har rett til å bli sett og hørt - uttrykke følelser og bli respektert. Et museum til inspirasjon for barn og voksne. Se kunstbidrag fra barn og unge i 180 land.

Tre etasjes bygning med hvite murvegger, gullfarget kuppel på en hjørneskonstruksjon og blå vindusrammer bak en lekeinstallasjon i hagen til Det Internasjonale Barnekunstmuseet

Bilde: BarnasNorge.no

Velkomstskilt til Det Internasjonale Barnekunstmuseet

Bilde: BarnasNorge.no

Tre etasjes bygning med hvite murvegger, gullfarget kuppel på en hjørneskonstruksjon og blå vindusrammer bak en lekeinstallasjon i hagen til Det Internasjonale Barnekunstmuseet

Bilde: BarnasNorge.no

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Det Internasjonale Barnekunstmuseet i OsloMuseet rommer en kunstsamling laget av barn og unge fra 180 land. Barna kan tegne, klippe og lime på hverdager, eller også delta på familieverksted og aktiviteter som ansiktsmaling, afrikansk trommespill mm. i mange av helgene. Det finnes flere digitale spillebord og tegnestasjoner i museet, og leker og bøker. Museumsbutikk.

Se Arrangementer nederst (familiearrangementer), eller alle arrangementer på Det Internasjonale Barnekunstmuseet.

Kunsten, primært tegninger, er uttrykksfulle, ofte i sterke farger. Barna har selv bestemt hva de ville tegne, eller de er satt i gang med stikkord som "Far", "Familien", "Katastrofer" og lignende. Resultatet er unikt, stort og meget variert. Det er også mange skiftende utstillinger med bilder laget av barn i forskjellige teknikker, eller med temamotiver.

Oppgaveløype: i resepsjonen, eller fremme i utstillingene, ligger et kart. Følg hintene, finn bildene, og bruk titlene til å løse kryssordoppgaven. Når alle titlene er funnet, gir det et løsningsord, som blir premiert!

Museet har et stort uteområde med spiseplass, lekeapparater og skulpturer. Barnehager, skoler og institusjoner kan bestille omvisning med guide tirsdag, onsdag og torsdag. Egne aktiviteter i skolenes høst- og vinterferie.

Museets langsiktige visjon er å spre respekt og forståelse for verdien av barnas kunst og kultur, og samtidig fremme barns rettigheter.

Barn under 2 år gratis
Barn kr 40
Voksen kr 75

Se museets hjemmeside for øvrige priser / rabattordninger

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

Tirsdag, onsdag og torsdag: 09:30-14:00

Lørdag og søndag 11:00-16:00

Sommeråpent 22/6 - 11/8:
Tirsdag til torsdag: 11:00-16:00
Lørdag og søndag: 11:00-16:00

Stengt mandager, fredager, påsken fra og med fredag før Palmesøndag til og med tirsdag etter 2. påskedag, 1/5, 17/5, Kr. Himmelfartsdag, pinsehelgen fra og med lørdag til og med mandag. Stengt fra medio august til medio september

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer på Det Internasjonale Barnekunstmuseet

20
04/2024
Barnekunstmuseet: Eventyrstund

Eventyrstund på Barnekunstmuseet.

20
04/2024
Barnekunstmuseet: Eventyrstund

Eventyrstund på Barnekunstmuseet.

20
04/2024
Barnekunstmuseet: Mindfulness på museet

For barn, foreldre og besteforeldre!

Flere aktiviteter for barn i Oslo