Arbeidermuseet

Utstillingen i museet forteller om den industrielle revolusjonen i Norge, som foregikk ved Akerselva fra midten av 1840-årene. Det var mange tekstilfabrikker, og det er disse som er i fokus på museet. Historien fortelles gjennom fire personer som var en del av denne utviklingen: en gründer, en fabrikkarbeiderske, en jomfru, og en agitator.

70% av arbeiderne var kvinner. Målet med utstillingen er å fremskrive den til nåtid: hvilken historie har klesplagg vi bruker i dag? Hvem vever og syr i dag – og under hvilke forhold arbeides det? Hvilken rettighets-historie kan et klesplagg bære?  Museet ligger på Sagene, rett ved Akerselva.

I perioden 18/2 - 8/10 -2023 viser museet fotoutstillingen "Kjære Akerselva", som viser samtidsfotografier fra Akerselva i et miljøperspektiv. Se inntrykksfulle bilder av Akerselva i dag, fra Maridalsvannet til Oslofjorden, gjennom fire årstider, i daglys og mørke, og med linjer tilbake i historien. Hver første lørdag i måneden fra februar til juni, og september til november, er det gratis familiearrangement kl 11.00-16.00.

Arrangementer hos Arbeidermuseet

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.