Arbeidermuseet

Arbeidermuseet dokumenterer den industrielle revolusjonen i Norge, som foregikk ved Akerselva fra midten av 1840-årene. Hver første lørdag i måneden fra februar til juni, og september til november, er det gratis familiearrangement.

Forsiden til Arbeidermuseet, en 2 etasjers murbygning med grå farge i 1. etasje og lys grå / gul farge i 2 etasje, utvendig, fotografert fra gaten foran

Helge Høifødt, CC-BY-SA-3.0

Forsiden til Arbeidermuseet, en 2 etasjers murbygning med grå farge i 1. etasje og lys grå / gul farge i 2 etasje, utvendig, fotografert fra gaten foran

Helge Høifødt, CC-BY-SA-3.0

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Utstillingen i museet forteller om den industrielle revolusjonen i Norge, som foregikk ved Akerselva fra midten av 1840-årene. Det var mange tekstilfabrikker, og det er disse som er i fokus på museet. Historien fortelles gjennom fire personer som var en del av denne utviklingen: en gründer, en fabrikkarbeiderske, en jomfru, og en agitator.

Se arrangementer på Arbeidermuseet.

70% av arbeiderne var kvinner. Målet med utstillingen er å fremskrive den til nåtid: hvilken historie har klesplagg vi bruker i dag? Hvem vever og syr i dag – og under hvilke forhold arbeides det? Hvilken rettighets-historie kan et klesplagg bære?  Museet ligger på Sagene, rett ved Akerselva.

I perioden 18/2 - 8/10 -2023 viser museet fotoutstillingen "Kjære Akerselva", som viser samtidsfotografier fra Akerselva i et miljøperspektiv. Se inntrykksfulle bilder av Akerselva i dag, fra Maridalsvannet til Oslofjorden, gjennom fire årstider, i daglys og mørke, og med linjer tilbake i historien. Hver første lørdag i måneden fra februar til juni, og september til november, er det gratis familiearrangement kl 11.00-16.00.

Arbeidermuseet er ett av fire museer under Oslo Museum, de øvrige er Bymuseet og Teatermuseet ved Frognerparken, og Interkulturelt Museum på Grønland.

Barn og unge til og med 25 år gratis
Voksen kr 60

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

Lørdag og søndag: 11:00-16:00

Stengt 22/12 - 8/1, Skjærtorsdag, Langfredag og 2. påskedag i påsken, 1/5, 17/5, Kr. Himmelfartsdag, 2. pinsedag

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer på Arbeidermuseet

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.

Flere aktiviteter for barn i Oslo