Akershus festning

Akershus Festning er en sikker vinner, enten man søker historie, kultur eller naturlige omgivelser. Informasjon om "Festningsløypa", Barnas Squlptursti mm fås i besøkssenteret ved Karpedammen. Akershus slott, slottskirken, Forsvarsmuseet og Norges Hjemmefrontmuseum er andre severdigheter på festningsområdet.

Akershus slott mot blå kveldshimmel og lyskastere mot murene

Illustrasjonsbilde

Akershus festning sett fra Rådhuskaia, opplyst i nattemørket og med fyrverkeri på himmelen

Dagfinn Rasmussen, Riksantikvaren, CC-BY-4.0

Takene og overbygningene på Akershus festning sett over muren på østsiden

BarnasNorge.no

Akershus slott mot blå kveldshimmel og lyskastere mot murene

Illustrasjonsbilde

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Akershus Festning er en sikker vinner, enten man søker historie, kultur eller naturlige omgivelser. Det gir et historisk sus bare å vandre rundt på festningsområdet. En fin, og samtidig engasjerende, måte å få et overblikk over anlegget på er å gå "Festningsløypa". De mindre barna blir lett fasinert av Barnas Squlptursti, 10 skulpturer laget av barn, noen av dem til å klatre og leke på, andre til å se på.

Se Arrangementer nederst (familiearrangementer), eller alle arrangementer på Akershus festning.

Informasjon om festningsløypa og skulpturstien får man festningens besøkssenter ved Karpedammen. Der kan man få svar på de fleste spørsmål om anlegget, og hva som skjer når og hvor, og se utstillingene "Fangene på Akershus - fra middelalderen til 1950" og "1716 - Beleiringen".

Besøkssenteret tilbyr to drop-in omvisninger, "Akershus festning - midt i Oslo - sentralt i Norgeshistorien", og "Fra middelalderens mørkestue til enecelle og Landsfengsel". Fengselsomvisningen kan være litt "skummel", så den egner seg nok best for litt eldre barn.

Når nysgjerrigheten for festningen er mettet utendørs er det på tide å trekke inn i Akershus slott. Slottet er restene av den opprinnelige middelalderborgen, med aner tilbake til 1300-tallet. Slottet inneholder alt det et slott bør ha: rom fra herskernes residens, dystre fangehull, smale ganger og storslåtte haller. At fordums prakt fortsatt eksisterer understrekes av at slottet er Regjeringens fremste representasjonslokale, og i tillegg huser Det kongelige mausoleum. Til slottet hører Akershus slottskirke, som ligger øverst på festningen.

Foruten slottet og slottskirken ligger Forsvarsmuseet og Norges Hjemmefrontmuseum på festningsområdet. Det er også en installasjon med lyskunst mot hjemmefrontmuseets sørvegg. Hele festningsanlegget er fredet.

Besøk på festningsområdet er gratis

Akershus slott inngang, inkludert audioguide:
Barn under 6 år gratis
Barn (6-18 år) kr 40
Voksen kr 100
Familie (2 voksne + 4 barn) kr 250

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

Akershus festning, festningsområdet:

Hovedporten: 06:00-21:00

Sideportene: 07:00-18:00

Besøkssenteret:

Alle dager: 10:00-17:00

Vandreteater 21/6 - 4/8, 16:00-17:15:
Profesjonelle skuespillere som tar publikum med på vandringer på festningen og som møter historiske - og fiktive - personer, alle i tidsriktige kostymer. Passer best for litt eldre barn

Akershus slott:

Lørdag og søndag: 12:00-17:00

Sommeråpent 2/5 - 31/8:
Mandag til lørdag: 10:00-16:00
Søndag: 12:00-16:00

Slottet er stengt 1/5, 7-8/5, 14-15/5, 17/5, 20-22/5, 28/5

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer Akershus festning

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.

Flere aktiviteter for barn i Oslo