3 minutter lesing

8 innendørs opplevelser i Oslo for barnefamilier

Publisert
7/4/2024

Barnas Oslo! Familienes Oslo! Trampolineparker, klatresentre, svømmehaller og lekeland - Oslo er en familievennlig by med mange tilbud til aktive barnefamilier.

Lekeland

De er to store lekeland i Oslo, Funplays Oslo, tidligere Eventyrfabrikken, og Leos Lekeland Oslo. Begge har store lekeområder med forskjellige labyrinter, sklier, klatremuligheter mm. Egne lekeområder for de minste barna og komfortable venteområder for voksne følgepersoner. Det er ingen aldersgrense. Begge sentrene er åpne hele uken.

Trampolinepark

Rush Trampolinepark Oslo er et aktivitetssenter med trampoliner på vegger og gulv, tumbling baner, skumgrop, dodgeball, laser maze og mye mer. 4 års aldersgrense i parken, men ellers kan hele familien være med og ha det gøy! Minisprett for barn 0-6 år lørdag og søndag. Åpent syv dager i uken.

Klatre- og buldresentre

Klatring i høye vegger for nybegynnere er mulig med automatiske sikringsmaskiner ("autobelay"). Hele familien kan være med, selv uten forkunnskaper. Sikringsmaskinene er populære, hør med sentrene om tilgjengelighet. Ingen sikring er nødvendig i buldring, klatring i lave vegger over madrasser, og uten tau. Morsom aktivitet for barn i alle aldre. Og for voksne!

Oslo Klatresenter er et av Norges største klatresentre, og har egen familieklatrevegg, buldrevegger og eget aktivitetsrom for barn. Senteret har 20 sikringsmaskiner, som gjør at også nybegynnere kan klatre i høye vegger. Klatreverket Torshov har "Prøv klatring" tilbud i klatreveggene de fleste lørdager utenom skoleferien, og tre etasjer med buldring. Senteret har 8 sikringsmaskiner. Sikringsmaskinene er populære, hør med sentrene om tilgjengelighet.

Klatreverket Bryn og Klatreverket Løkka er buldresentre med tilbud for alle, men henvender seg mest til henholdsvis ungdom og voksne, og erfarne.

Svømmehaller

Oslobadene er åtte kommunale bad spredd over hele byen. Manglerud bad er et nytt bad fra 2022 med tre bassenger, herunder et familiebasseng. Romsås bad har et hovedbasseng og et plaskebasseng, og Bøler bad et hovedbasseng. Alle tre badene har vanntemperaturer på 32 grader. Romsås og Bøler bad er begge oppgradert innenfor de seneste åren.

De øvrige innendørsbadene ligger på Furuset, Holmlia og Nordtvet, de to første med egne plaskebassenger for barn. Økern bad er et midlertidig bad inntil det nye Tøyenbadet åpner i 2024. Vanntemperaturen i alle badene er 27 grader.

I 2023 var Oslobadene, med unntak av Manglerud bad og Frognerbadet, stengt fra 16/5 til 20/8.

Fart og spenning

Gokart på innendørs bane er en fartsfylt aktivitet med biler for hele familien. Harald Huysmann Karting har egen Kidkart-bane for de minste (fra 6 år), juniorgokart på hovedbanen for barn fra 11 år, og voksenkarter fra 15 år.
 

Escape Room

I et escape room, et utbryterspill med gåter og oppgaver, kan familien teste hvordan teamworket fungerer, eller kanskje heller konkurrere mot hverandre? Det er tre Escape Rooms som alle ligger sentralt i Oslo: Kingdom of Escape Rooms, Perfect Escape, og The Escape Games. Spør etter spill som passer aldersklassen til barna! En mer fysisk variant av escape rooms, som krever godt samarbeid, er Fangene på Fortet, for barn ned til 8 år.

Laserspill

Laserspill for familier med barn fra 6-7 år tilbys på Megazone Oslo. Spillet foregår i en labyrint med lys og lyd og mye bevegelse. Sitte stille klarer man heller ikke hos VR Games Zone hvor grensene mellom fantasi og virkelighet hviskes ut når man spiller med VR-brillene på.

Bowling

En fin avslutning på familiedagen er en sosial aktivitet som bowling. Mange bowlinghaller har også et mattilbud. Spill med eller mot hverandre - gøy er det uansett. Bowlingbaner i Oslo er Oslo Bar & Bowling i sentrum, Solli Bowling på Frogner, og Lucky Bowl Veitvet.