Vitensenter Nordland

Vitensenteret er inndelt i utstillinger om bærekraft, miljø og klima, Nordlands naturressurser, matematikkrommet-Abacus, sansene våre, energi, kroppen, jorda og universet, og fysiske fenomener. Alle utstillingene er interaktive. I tillegg til temautstillingene er det flere egne vitenrom: planetariet, Newton rom, kjemirom, koderom, og skaperverksted, dels til undervisningsformål, og dels for besøkende. Formålet med alle vitensentrene i Norge er at barn og unge skal lære gjennom å eksperimentere selv.

Egne aktiviteter i helgene, se hva som skjer på Vitensenter Nordland.

Den nyeste installasjonen fokuserer på geologi, og er utviklet i samarbeid med Rana Gruber ASA. Det er en interaktiv installasjon som gir besøkende en unik mulighet til å engasjere seg direkte med prosessen rundt mineralutvinning og -prosessering, inspirert av Rana Gruber AS’ egen produksjonsprosess. En praktisk og lærerik opplevelse, der man får utforske mineraltransport og arbeide mot å oppnå optimal renhetsgrad.

Vitensenteret er samlokalisert med Rana museum. Utstillingen i museet handler om hvordan framveksten av industri har forandret naturen og kulturen på Helgeland. Hva med å klappe en bjørn eller sitte på en stor bulldoser? Utstillingen er tilrettelagt, og gratis, for barn. Voksne betaler kun kr 50 hvis de fremviser billett for inngang til vitensenteret.

Arrangementer hos Vitensenter Nordland

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.