Helgeland museum avd Rana / Rana museum

Helgeland Museum avd. Rana består av en kulturhistorisk avdeling med fokus på industrihistorien etter 2. verdenskrig, mote/interiør, og samiske gjenstander, og en naturhistorisk avdeling med utstillinger om dyreliv og andre naturforhold i Helgelandsregionen. Mange ting på museet som barna kan undersøke, ta på, og prøve.

 Dyr og natur i fokus på Rana museum

Helgeland museum avd Rana/Rana museum

 Spennende utstillinger for barn på Rana museum

Helgeland museum avd Rana/Rana museum

 Dyr og natur i fokus på Rana museum

Helgeland museum avd Rana/Rana museum

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Museet består av en kulturhistorisk og en naturhistorisk avdeling. Den kulturhistoriske avdelingen har fokus på 2. verdenskrig og industrihistorien etter krigen, definert av jernverket i Mo i Rana, mote/interiør, og samiske gjenstander. Den naturhistoriske avdelingen har utstillinger om dyreliv og andre naturforhold i Helgelandsregionen. Kafé.

Museet er spesielt tilrettelagt for at barna skal trives og ha noe å gjøre. – mange ting kan de ta på og prøve!

Industrihistorien i Rana preges av jernverket i Mo i Rana (1946-1988), og i utstillingen vises alt fra store maskiner til lyttestasjoner med filmer fra gamle Rana. De store maskinene er populære hos barna. Det er også en modell av byen på 80 m2 som viser den typiske bebyggelsen i det gamle strandstedet Mo i tiårene mellom 1920 og etterkrigstid. Mange detaljer og veldig fasinerende!

Den økonomiske utviklingen påvirket samfunnet, derfor vises også interiør og klær fra 1960- og 1970-tallet. Det er også en samisk utstilling med fokus på Ildgruben reinbeitedistrikt, som strekker seg fra Saltfjellet i nord og til Hattfjelldal i sør. Det er utstilt kunstferdige gjenstander av sølv, bein, skinn, tinn mm, og fotografier.

"Rana okkupert" viser bilder, film og gjenstander fra Rana i krigsårene. Sovjetiske og andre fanger fra Dunderland krigsfangeleir var med til å bygge jernbanestrekningen fra Mo i Rana til Dunderland. I utstillingen vises bilder, film og gjenstander fra denne mørke tiden av historien. Trykk her for å gå en virtuell tur gjennom krigsutstillingen.

Utstillingen "Arktisk dyreliv" om dyrelivet i Nordland viser hele spekteret fra små organismer til et stort hvalskjelett. Det er mange dyr i full størrelse som fasinerer barna. I utstillingen kan man også oppleve en av landets største sommerfugl-samlinger, med alle de 720 ulike artene som finnes i Nordland.

Det anbefales også et besøk i Dunderland krigsfangeleir som ligger langs E6 nordøst for Mo i Rana. På stedet er det informasjon om leiren, hvordan den var oppbygd, hva fangene jobbet med, og hvordan hverdagen så ut. Strukturer fra veien inn i leiren samt tufter etter bygninger og infrastruktur er godt synlig.

Avdelingen i Rana omfatter 3 forskjellige anlegg: Rana museum, friluftsmuseet Stenneset, og fjellgården Bredek, ved foten av Saltfjellet. I samme bygning som Rana museum ligger Vitensenter Nordland.

Barn under 16 år gratis
Voksen kr 50

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

Tirsdag til fredag: 10:00-16:00

Lørdag og søndag: 11:00-15:00

Sommeråpent 26/6 - 20/8:
Mandag til fredag 10:00-16:00

Lørdag og søndag kl 11.00-15.00

Stengt mandager, 1/1 - 31/1, 23 - 26/12, 31/12

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer på Helgeland museum avd Rana / Rana museum

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.

Flere aktiviteter for barn i Rana