Besøkssenter nasjonalpark Nordland

Besøkssenter nasjonalpark Nordland er et opplysningssenter for Nordlands åtte nasjonalparker. Senteret har utstillinger som formidler inntrykk av naturen i Nordland. Tunet er et område for aktivitetsbasert læring. Lærerik og lettgått natursti, blant annet gjennom et arboret med 30 forskjellige trær og informasjonsplakater om treslagene.

To fjelltopper som se rut som en V mot hverandre, det nærmeste delvis snødekket

Illustrasjonsbilde

To fjelltopper som se rut som en V mot hverandre, det nærmeste delvis snødekket

Illustrasjonsbilde

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Besøkssenter for Nordlands åtte nasjonalparker, beliggende midt mellom nasjonalparkene Saltfjellet, Svartisen og Junkerdal. Senteret har utstillinger som formidler inntrykk av naturen i Nordland. Tunet er et område for aktivitetsbasert læring. Lærerik og lettgått natursti, blant annet gjennom et arboret med 30 forskjellige trær og informasjonsplakater om treslagene.

I Naturutstillingen i senteret kan man slippe nysgjerrigheten løs og undersøke kalksteinsgråter, bjørnekranier og de fleste av våre store rovdyr. Gjennom senterets spesielle arkitektur følger en naturlig gang fra istid og geologi, via fauna og store rovdyr, til kulturhistorie og eldgammel bosetting. Nesten alt i utstillingen er åpent for undersøkelse av nysgjerrige hender og øyne, det er ingen sperrebånd og få glassruter. Kryp gjennom revehulen eller gi bjørnen en klem! I bygningen ligger også Adde Zetterquist kunstgalleri.

Ute på aktivitetstunet er det forskjellige aktivitetsstasjoner der barna kan lære mer om, eller prøve seg på, ulike utfordringer i tilknytning til museet. Hva med å prøve seg som lassokaster eller steinhugger? Midt på tunet er det bålplass med grillrist og ved. På Roparneset i nærheten ligger en rekonstruert samisk boplass med to gammer man kan gå inn i.

Naturstien gjennom arboretet starter ved opplysningssenteret. Stien begynner med en naturklatrejungel med balansestokker og tau, som er populær blant barna. Derfra kan man fortsette til "hengebroen" over elven og til den restaurerte skogvoktergården fra 1866. Rett i nærheten av gården ligger Klengstua, et tørkerom for kongler fra furu og gran til de åpner og kan sås! Rundturen er ca 4 kilometer på flat og god sti, også egnet for barnevogn. Senteret har laget temabrosjyrer med kart over områdene rundt senteret.

Om sommeren er det guidede turer til Junkerdalsura, et botanisk unikt område. Enkelt terreng som passer for alle. Turen tar om lag 2-2,5 timer. Nasjonalparksenteret er nabo til Saltdal Turistsenter.

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

Onsdag kl 12.00-15.00, lørdag og søndag 12.00-16.00

Stengt 1/1 påsken fra og med Skjærtorsdag til og med 2. påskedag, 1/5 og 17/5, Kristi Himmelfartsdag, 1. og 2. pinsedag, og i julen

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer Besøkssenter nasjonalpark Nordland

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.

Flere aktiviteter for barn i Rana