Setergrotta

Se hvordan naturen gjennom hundretusener av år har skapt jettegryter, store berghaller, is- og kalkformasjoner, marmor-ganger og en underjordisk elv i fjellet. Setergrotta er beholdt som naturen har skapt den, og turen er derfor litt fysisk krevende, men tidligere erfaring er ikke nødvendig. Barn kan fint være med på turen, som varer ca 2 timer.

Turen starter fra utstyrsbua ved veien, mens inngangen til grotta, "Resakjelen", ligger 500 meter inn fra veien. Åpningen er i seg selv et imponerende syn. Alle deltakere får utlevert kjeledress, hjelm og lykt. Hansker er nødvendig. Temperaturen i grotta er ca 4 grader, året rundt.

Setergrotta er en av Ranas ca 200 kalksteinsgrotter, og er 3,4 kilometer lang. I enkelte av berghallene er det opp til 15 meter under taket. Grotta er en del av et grottesystem på til sammen 8,4 kilometers lengde som dekker 273 høydemeter. Det er ingen krypeforbindelser mellom grottene, men det går vann mellom dem.

En annen grotte i samme grottesystem, Grønligrotta, er også åpen for beøkende. Den ligger i kort avstand fra Setergrotta.

Arrangementer hos Setergrotta

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.