Setergrotta

Setergrotta tilbyr guidede grotteturer på ca 2 timer til faste tider om sommeren. Inne i grotta kan man oppleve jettegryter, store berghaller, is- og kalkformasjoner, marmor-ganger og en underjordisk elv. Setergrotta er beholdt som naturen har skapt den. Turen er derfor litt fysisk krevende, men barn kan fint være med. Temperatur ca 4 grader.

Grotte med stråle av blått dagslys som komme inn gjennom et lite hull i bunnen av grotten

Illustrasjonsbilde

Grotte med stråle av blått dagslys som komme inn gjennom et lite hull i bunnen av grotten

Illustrasjonsbilde

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Se hvordan naturen gjennom hundretusener av år har skapt jettegryter, store berghaller, is- og kalkformasjoner, marmor-ganger og en underjordisk elv i fjellet. Setergrotta er beholdt som naturen har skapt den, og turen er derfor litt fysisk krevende, men tidligere erfaring er ikke nødvendig. Barn kan fint være med på turen, som varer ca 2 timer.

Turen starter fra utstyrsbua ved veien, mens inngangen til grotta, "Resakjelen", ligger 500 meter inn fra veien. Åpningen er i seg selv et imponerende syn. Alle deltakere får utlevert kjeledress, hjelm og lykt. Hansker er nødvendig. Temperaturen i grotta er ca 4 grader, året rundt.

Setergrotta er en av Ranas ca 200 kalksteinsgrotter, og er 3,4 kilometer lang. I enkelte av berghallene er det opp til 15 meter under taket. Grotta er en del av et grottesystem på til sammen 8,4 kilometers lengde som dekker 273 høydemeter. Det er ingen krypeforbindelser mellom grottene, men det går vann mellom dem.

En annen grotte i samme grottesystem, Grønligrotta, er også åpen for beøkende. Den ligger i kort avstand fra Setergrotta.

Barn (under 13 år) kr 375, voksen kr 550

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

Guiding:
24/6 - 20/8: alle dager kl 15.00 (også kl 11.30 i juli). Resten av året etter avtale

Deltakerne får låne hjelm, hodelykt, kjeledress og hansker. Det anbefales at man har med seg godt fottøy (fjellsko eller kraftige joggesko)

Grupper på mer enn 5 personer anbefales å reservere på forhånd

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer på Setergrotta

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.

Flere aktiviteter for barn i Rana