Vigelandmuseet

Vigelandmuseet er en integrert del av Vigelandsparken, også kjent som Frognerparken. I museets faste utstilling står gipsoriginalene til de ikoniske verken i Vigelandsparken i full størrelse. Museet rommer også flere av kunstnerens tidligste arbeider, monumenter og portrettbyster.

Vigelandsmuseet sett fra parken foran museet, en langstrakt mursteinsbygning med lysinnfall fra glass i taket og et forhøyet midtparti med  et tårn

Ole Kristian Brastad, CC-BY 2.0

Vigelandsmuseet sett fra parken foran museet, en langstrakt mursteinsbygning med lysinnfall fra glass i taket og et forhøyet midtparti med  et tårn

Ole Kristian Brastad, CC-BY 2.0

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Vigelandmuseet er en integrert del av Vigelandsparken, også kjent som Frognerparken. I museets faste utstilling står gipsoriginalene til de ikoniske verken i Vigelandsparken i full størrelse. Museet rommer også flere av kunstnerens tidligste arbeider, monumenter og portrettbyster. En fin familieopplevelse å besøke museet og se parken i sammenheng, det er mange detaljer å legge merke til og mye å snakke om!

Se hva som skjer i Vigelandmuseet.

Museet har to saler med gipsoriginaler av statuer i parken. I den fredede Fontensalen står gipsmodellene til bronsefontene i parken, og i Monolittsalen gipsmodellene til flere av de 36 granittskulpturene rundt Monolitten, og til selve Monolitten. Den ble hugget ut i én stein, men modellert i leire og støpt i gips i tre deler.

Det er også flere gjenstander og bilder, og en skiftende temporær utstilling. I museet ligger også Gustav Vigelands leilighet med tekstiler, lamper og annet initiert av kunstneren selv. Leiligheten er kun tilgjengelig ved offentlige omvisninger i museet.

Ban / ungdom under 18 år gratis
Voksen kr 100

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

Tirsdag til søndag: 12:00-16:00

Sommeråpent 1/5 - 31/8:
Tirsdag til søndag: 10:00-17:00

Stengt 1/1, 1/5, 1/17, 24-25/12, 31/12

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer på Vigelandmuseet

26
05/2024
Vigelandmuseet: Kunstverksted for barn

Støp din egen hånd! Verksted for barn 9-12 år med kunstner Fredrik Berberg. Gratis, men påmelding nødvendig, kun 8 plasser!

5
05/2024
Familieverksted på Vigelandmuseet

Lag din helt egen skulptur i leire i Gustav Vigelands eget arbeidsrom! Det er en profesjonell veileder tilstede. Passer for barn i alle aldre, men en ledsager bør følge med de minste. Drop-in, ingen påmelding. Stenger 15:30.

Flere aktiviteter for barn i Oslo