Sverresborg Trøndelag Folkemuseum

Sverresborg Trøndelag Folkemuseum er landets tredje største historiske friluftsmuseum. Det forteller historien om Borgen-Byen-Bygda gjennom borgruiner, eldre byhus og et friluftsmuseum. Stor hovedutstilling, temporære utstillinger, og flere aktiviteter for barn.

Publikumsbygget med hovedinngangen til Sverresborg Trøndelag Folkemuseum, en moderne bygning i gul tegl langs Sverresborg alle

Wolfmann, CC-BY-SA-4.0

Ruinene i form av lave steinmurer etter Kong Sverres borg på Sverresborg Trøndelag Folkemuseum

Åge Hojem / NTNU Vitenskapsmuseet, CC-BY-SA-2.0

Informasjonstavle for Haltdalen stavkirke på Sverresborg Trøndelag Folkemuseum

Wolfmann, CC-BY-SA-4.0

Publikumsbygget med hovedinngangen til Sverresborg Trøndelag Folkemuseum, en moderne bygning i gul tegl langs Sverresborg alle

Wolfmann, CC-BY-SA-4.0

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Folkemuseet er historien om Borgen-Byen-Bygda. Borgen er ruinene av Kong Sverres borg, landets første steinborg, oppført 1182-83. Byen og bygda er ca 80 antikvariske bygninger som viser trøndersk byggeskikk fra by til bygd, og ved kysten. I lavsesongen er det helgeprogram for barn hver lørdag og søndag. I skolenes sommerferie er det aktiviteter for barna hver dag. Museumsbutikk, kafé og vertshus.

Se helgeprogrammet for Sverresborg Trøndelag Folkemuseum.

Se Arrangementer nederst (familiearrangementer), eller alle arrangementer på Sverresborg Trøndelag Folkemuseum.

Kong Sverres Borg lå høyt med god utsikt over byen. Utsikten er der fortsatt, men av borgen er kun rester av murene synlig. Det er allikevel et historisk sus å gå på grunnen, og barn har god fantasi ...

I Bygda på Friluftsmuseet går man fra tun til tun gjennom Trøndelag. Flere sammen tun, og Rørosgårdene som utgjør en bymessig enhet. I museet er det også en avdeling med hus fra kysten, samspillet mellom kysten og Trondheim by var nært. Det er også enkeltstående bygninger, den mest kjente er Haltdalen stavkirke fra ca 1170.

Gammelbyen på museet består av bygninger fra sentrum av Trondheim, og representerer trearkitekturen fra 1700- og 1800-tallet. I mange av husene og forretningene er det tidstypiske interiører, slik som de kunne ha vært innredet en gang for lenge siden. Om sommeren møter man folk som bodde og arbeidet i byen, tidsriktig antrukket!

"Sommer på Sverresborg" i skolenes sommerferie er et eget program med aktiviteter hver dag. I Kong Sverres middelalderleir kan barna prøve seg på ulike aktiviteter, som bueskyting, prøve ferdigheter i lafting, spikking og arbeide med ull. Andre steder på museet er det mating av gårdsdyrene, eventyrstund, vandreteater mm. Hver lørdag og søndag er det historisk skoletime

Barnas Sverresborg er en rekke aktiviteter som er tilgjengelige hele året: eventyrsti som passer for barn fra 2 år, lekefjøs med dyr av tre på gården Nesset, som også har levende geiter, griser, høner mm, og lekeplass. Historieløype med aldersbestemte spørsmål, talljakt i friluftsmuseet og bokstavjakt i byavdelingen, og helgeprogram hver lørdag og søndag.

Det er flere utstillinger i publikumsbygget ved inngangen til museet. Hovedutstillingen, "Livsbilder", fokuserer på hvermannsens hverdag gjennom fire faser i livet, og hvordan det har endret seg fra 1850 og frem til i dag. Barna har sin egen utstilling i utstillingen, "Kaptein K's Verden", et forundringsskip der det er lov å være barn igjen! "Den Coldevin Rosenvingske Samling" i Gramgården består av over 180 malerier, akvareller, gouacher, tegninger og trykk relatert til Trondheim og Trøndelag. Den temporære utstillingen "Bunad i 100! Trønderbunadens historie" står ut 2023.

Åpen barnehage tirsdag, onsdag og torsdag 10:00-15:00 (ikke åpent i sommersesongen) for barn 0-6 år. Eventyr- og sangstund, og mat. Gratis tilbud med påmelding i resepsjonen samme dag. En voksen må være med som ansvarsperson. Begrenset antall plasser.

Sverresborg er landets tredje største historiske friluftsmuseum, og med store friluftsområder og mange aktiviteter er det en hel dagsutflukt for familien.

Barn (0-15 år) gratis i følge med betalende voksen
Voksen kr 150

Høysesong 1/6 - 8/9:
Barn (0-15 år) gratis i følge med betalende voksen
Voksen kr 190

Billetten til Sverresborg museum gir gratis inngang til Norsk Døvemuseum og Trondhjems Sjøfartsmuseum innen en uke etter kjøp på ordinære åpningsdager

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

Tirsdag til fredag: 10:00-15:00

Lørdag og søndag: 11:00-15:00

Sommeråpent 22/6 - 8/9:

Alle dager: 10:00-17:00

Familieaktiviteter i helgene i lavsesongen, daglig i skolenes sommerferie

Stengt: 1/1-6/1, 1/5, 17/5, 23 - 26/12, 30-31/12

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer Sverresborg Trøndelag Folkemuseum

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.

Flere aktiviteter for barn i Trondheim