Rockheim - Det nasjonale museet for populærmusikk

Rockheim i Trondheim setter fokus på populærmusikk, opplevelser og fortellinger rundt den, og hvordan populærmusikken påvirker kulturen, og dermed samfunnet. Det er 4 faste og flere midlertidige utstillinger. "Tidstunnelen" er museets hovedutstilling, og den mest populære, mens "Rockheim Hall of Fame" er den mest kjente.

Postkort-bilde av Rockheim i Trondheim, en stor frittliggende, eldre fleretasjers murbygning med et moderne rekatngulert overbygg som ligger ovenpå, og stikker langt ut over, byggets tak

Magne Gisvold / Rockheim, CC-BY-SA 3.0

Postkort-bilde av Rockheim i Trondheim, en stor frittliggende, eldre fleretasjers murbygning med et moderne rekatngulert overbygg som ligger ovenpå, og stikker langt ut over, byggets tak

Magne Gisvold / Rockheim, CC-BY-SA 3.0

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Museet setter fokus på populærmusikk, opplevelser og fortellinger rundt den, og hvordan populærmusikken påvirker kulturen, og dermed samfunnet. Det er 4 faste og flere midlertidige utstillinger. "Tidstunnelen" er museets hovedutstilling, og den mest populære, mens "Rockheim Hall of Fame" er den mest kjente. Museumsbutikk og restaurant.

Fast helgetilbud hver lørdag og søndag, utenom skoleferiene, med program hele dagen, blant annet Barnas Time for barn 5-12 år. I mediateket kan barn og familier slappe av med bøker og blader.

Se helgetilbudet på Rockheim.
Se alle arrangementer på Rockheim.

Utstillinger:
I "Tidstunnelen" får man bli med på en tidsreise gjennom Norges musikkhistorie fra 1950-tallet og frem mot vår egen tid. Mye av materialet er interaktivt, og dermed engasjerende for små som store.

"Rockens verktøy" er en utstilling med over 150 gjenstander som har spilt en viktig rolle i musikkens historie i Norge gjennom tidene. Her er det gjenstander knyttet til låtskriverprosessen, liveopptredener og avspillingsutstyr; alt fra fonograf til mp3-spillere.

"Rockheim Hall of Fame" presenterer viktige artister for norsk populærmusikk gjennom videoer, bilder og fysiske gjenstander. Årlig blir 3 artister lagt til gjennom en stor musikalsk seremoni.

"En blå ballong" er en miniutstilling ved 60-tallsrommet, som fokuserer på Arne Bendiksen, "Grand Prix-kongen", som satt dype spor etter seg i norsk musikkhistorie. Her får man se kostymer, lydspor fra plateutgivelser, instrumenter og videoer.

I tillegg er det temporære utstillinger.

Rockheim og Ringve Musikkmuseum har felles administrasjon og utgjør til sammen Norges musikkmuseum.

Barn / ungdom 0-15 år gratis i følge med en voksen betalende
Voksen kr 170

Salg av kombinasjonsbillett Rockheim og Ringve Musikkmuseum for besøk samme dag

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

Tirsdag til fredag: 10:00-16:00

Lørdag og søndag: 11:00-17:00

Sommeråpent 22/6 - 18/8: alle dager 10:00-16:00

Åpnet mandag i skolenes vinter- og høstferie, redusert åpningstid i romjulen

Stengt 1/5, 17/5, 23 - 26/12, 31/12

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer Rockheim - Det nasjonale museet for populærmusikk

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.

Flere aktiviteter for barn i Trondheim