Rockheim

Museet setter fokus på populærmusikk, opplevelser og fortellinger rundt den, og hvordan populærmusikken påvirker kulturen, og dermed samfunnet. Det er 4 faste og flere midlertidige utstillinger. "Tidstunnelen" er museets hovedutstilling, og den mest populære, mens "Rockheim Hall of Fame" er den mest kjente. Fast helgetilbud hver lørdag og søndag, utenom skoleferiene, med program hele dagen, blant annet Barnas Time for barn 5-12 år. I mediateket kan barn og familier slappe av med bøker og blader. Butikk og restaurant.

Se alle arrangementer på Rockheim.

Utstillinger:
I "Tidstunnelen" får man bli med på en tidsreise gjennom Norges musikkhistorie fra 1950-tallet og frem mot vår egen tid. Mye av materialet er interaktivt, og dermed engasjerende for små som store.

"Rockens verktøy" er en utstilling med over 150 gjenstander som har spilt en viktig rolle i musikkens historie i Norge gjennom tidene. Her er det gjenstander knyttet til låtskriverprosessen, liveopptredener og avspillingsutstyr; alt fra fonograf til mp3-spillere.

"Rockheim Hall of Fame" presenterer viktige artister for norsk populærmusikk gjennom videoer, bilder og fysiske gjenstander. Årlig blir 3 artister lagt til gjennom en stor musikalsk seremoni.

"En blå ballong" er en miniutstilling ved 60-tallsrommet, som fokuserer på Arne Bendiksen, "Grand Prix-kongen", som satt dype spor etter seg i norsk musikkhistorie. Her får man se kostymer, lydspor fra plateutgivelser, instrumenter og videoer.

Arrangementer hos Rockheim

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.