Ringve Musikkmuseum

Ringve Musikkmuseum er Norges nasjonale museum for musikk og musikkinstrumenter. Barnas Ringve er betegnelsen på familievennlige aktiviteter på museet, og arrangementer spesielt beregnet på de yngste. Alle dager kan familien prøve alle mulige instrumenter i Musikkhagen. Besøk instrumentutstillingen og nyt det flotte parkanlegget. Natursti i parken utenfor. Omvisning i det vakre hovedhuset alle åpent dager fra mars til oktober. Kafé.

"Beethoven Factory" er en utstilling designet spesielt for Ringve. Den er åpen til 27/11 2022. Inne i utstillingen kan man oppleve Beethovens gjennomslagskraft i dagens samfunn, gjennom massemedier som TV, film, reklame og popmusikk, og i politikk og kunst. Samtidig stiller Ringve ut egne gjenstander og sjeldne musikkinstrumenter fra Beethovens tid.

Instrument-utstillingen på Låven med ca 2000 instrumenter fra hele verden, er en av de største i Norge. Utstillingen gjenåpner i helt ny og moderne form i juni 2022. Utstillingen er inndelt i seks temagrupper, og er så vel en visuell som en kunnskapsmessig opplevelse for alle aldre.

Ringve er en gammel lystgård, og museet er omkranset av en botanisk hage på 130 dekar. Ringve var også barndomshjemmet til Peter Wessel Tordenskiold, og noen gjenstander fra hans samtid er utstilt på kontoret i Hovedbygningen

Arrangementer hos Ringve Musikkmuseum

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.