Ringve Musikkmuseum

Ringve Musikkmuseum er Norges nasjonale museum for musikk og musikkinstrumenter. Barnas Ringve er betegnelsen på familievennlige aktiviteter på museet, og arrangementer spesielt beregnet på de yngste. Instrumentutstillingen er en av Norges største. Natursti i parken utenfor.

Ringve Musikkmuseum fotografert fra den steinbelagte plassen foran museet med en stor sittebenk rundt stammen på et tre, og med inngangen bakerst i bildet

NTNU Vitenskapsmuseet, CC-BY-SA 2.0

En plass i Ringve botaniske hage, som omkranser Ringve Musikkmuseum, en firkantet grønn øy i midten med grusgangvei rundt, ny firkantet beplantning rundt grusen og grusgangvei på yttersiden så man kan gå rundt hele arealet

Åge Højem - NTNU Vitenskapsmuseet, CC-BY-SA 2.0

Ringve Musikkmuseum fotografert fra den steinbelagte plassen foran museet med en stor sittebenk rundt stammen på et tre, og med inngangen bakerst i bildet

NTNU Vitenskapsmuseet, CC-BY-SA 2.0

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Ringve Musikkmuseum er Norges nasjonale museum for musikk og musikkinstrumenter. Barnas Ringve er betegnelsen på familievennlige aktiviteter på museet, og arrangementer spesielt beregnet på de yngste. Alle dager kan familien prøve alle mulige instrumenter i Musikkhagen. Natursti i parken utenfor. Omvisning i det vakre hovedhuset alle åpent dager fra mars til oktober. Kafé.

Se arrangementer på Ringve Musikkmuseum.
Se hva som skjer på Barnas Ringve.

Instrument-utstillingen på Låven, med ca 2000 instrumenter fra hele verden, er en av de største i Norge. Besøkende kan utforske samlingen og relasjonene mellom mennesker, instrumenter og musikk. Blant annet berømte instrumentbyggere som presenteres gjennom gjenstander, bilder og filmer. Få innblikk i musikalske verk fra 1400-tallet til i dag. Utstillingen er så vel en visuell som en kunnskapsmessig opplevelse for alle aldre.

Musikalske omvisninger i hovedbygningen alle dager fra mars til oktober. Hovedbygningen er helt spesiell og vakker, og gir et spennende tilbakeblikk i musikkhistorien.

Ringve er en gammel lystgård, og museet er omkranset av en botanisk hage på 130 dekar. Ringve var også barndomshjemmet til Peter Wessel Tordenskiold, og noen gjenstander fra hans samtid er utstilt på kontoret i Hovedbygningen.

Barn under 16 år gratis i følge med en betalende voksen
Voksen kr 150

Kombinasjonsbillett Ringve Musikkmuseum og Rockheim kr 230, må brukes samme dag

Museumsparken er gratis

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

Tirsdag til søndag: 11.00-16.00

Sommeråpent 22/6 - 18/8:
Alle dager 10:00-17.00

Åpent alle dager i skolenes vinter- (uke 8) og høst- (uke 41) ferie.

Omvisning i Hovedbygningen alle åpent dager fra 1/4

Stengt 1/1, 1/5, 17/5, 23/12 - 31/12

Museumsparken er åpen hele døgnet, hele året

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer på Ringve Musikkmuseum

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.

Flere aktiviteter for barn i Trondheim