Ringve Musikkmuseum

Ringve Musikkmuseum er Norges nasjonale museum for musikk og musikkinstrumenter. Barnas Ringve er betegnelsen på familievennlige aktiviteter på museet, og arrangementer spesielt beregnet på de yngste. Alle dager kan familien prøve alle mulige instrumenter i Musikkhagen. Natursti i parken utenfor. Omvisning i det vakre hovedhuset alle åpent dager fra mars til oktober. Kafé.

Se arrangementer på Ringve Musikkmuseum.

Instrument-utstillingen på Låven, "Lydspor", med ca 2000 instrumenter fra hele verden, er en av de største i Norge. Besøkende kan utforske samlingen og relasjonene mellom mennesker, instrumenter og musikk. Blant annet berømte instrumentbyggere som presenteres gjennom gjenstander, bilder og filmer. Få innblikk i musikalske verk fra 1400-tallet til i dag. Utstillingen er så vel en visuell som en kunnskapsmessig opplevelse for alle aldre.

Ringve er en gammel lystgård, og museet er omkranset av en botanisk hage på 130 dekar. Ringve var også barndomshjemmet til Peter Wessel Tordenskiold, og noen gjenstander fra hans samtid er utstilt på kontoret i Hovedbygningen

Arrangementer hos Ringve Musikkmuseum

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.