Trondhjems Sjøfartsmuseum

Utstillingen "Seilskutetid" er knyttet til to temaer: sjømannslivet og Trondheim som sjøfartsby. Lær om seilskutetyper, navigasjon, utreisen, skipssamfunnet, linjeakevitten, kaperfarten og kjøpmenn og redere på 1700-tallet, og se sammenhengen mellom sjøfart og handelsvirksomhet. En egenprodusert film om livet på skoleskipet Tordenskjold vises daglig. Den forteller om hvordan ungdom i perioden 1900 – 1940 ble utdannet til det maritime arbeidslivet.

Utstillingen "Fra seil til damp" forteller om overgangen fra seil til damp. Her er industrialiseringen til sjøs i fokus, men på et personlig plan ettersom industrialiseringen påvirket mange familier. Utstillingen fokuserer også på Trondhjems Mekaniske Verksted (TMV) , som var en viktig arbeidsplass for trøndere, og oppstart av hurtigrute- og cruisetrafikk.

Barnas Sjøfartsmuseum er utstillingen i andre etasje. Det er en barnevennlig utstilling om seilskutetiden, med et "lek og lær" anlegg som forestiller dekket på et seilskip. Gjennomgangstema for det som kan kalles Barnas Sjøfartsmuseum er Skipsrotta Sivert, som lett blir sjøsyk ..., og skoleskipet Tordenskjold. Barna kan kle seg ut, knytte sjømannsknuter, løse oppgaver eller gå på jakt. Lyd- og lyseffekter er med på å skape en følelse av å være til sjøs.

Museet forvalter også SDS Hansteen, bygget i 1866, som er verdens eneste seildampskip som fortsatt er i drift. Det ligger ved kai i Trondheim, og kan besøkes i åpningstiden hvis hun ikke er leid ut til selskap eller dagstur.

Arrangementer hos Trondhjems Sjøfartsmuseum

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.