Trondhjems Sjøfartsmuseum

Trondhjems Sjøfartsmuseum har en barnevennlig utstilling om seilskutetiden, med et "lek og lær" anlegg som forestiller dekket på et seilskip i andre etasje. Barna kan kle seg ut, knytte sjømannsknuter, løse oppgaver eller gå på jakt. Hovedutstillingene er "Seilskutetid" og "Fra seil til damp".

En terracottafarget bygning i stein med røde tegl på taket som romme Trondhjems Sjøfartsmuseum, beliggende helt inntil en vei

Ssu, CC-BY-SA 4.0

En terracottafarget bygning i stein med røde tegl på taket som romme Trondhjems Sjøfartsmuseum, beliggende helt inntil en vei

Ssu, CC-BY-SA 4.0

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Utstillingen "Seilskutetid" er knyttet til to temaer: sjømannslivet og Trondheim som sjøfartsby. Lær om seilskutetyper, navigasjon, utreisen, skipssamfunnet, linjeakevitten, kaperfarten og kjøpmenn og redere på 1700-tallet, og se sammenhengen mellom sjøfart og handelsvirksomhet. Egen utstilling med Barnas Sjøfartsmuseum.

Se hva som skjer på Trondhjems Sjøfartsmuseum.

Utstillingen "Fra seil til damp" forteller om overgangen fra seil til damp. Her er industrialiseringen til sjøs i fokus, men på et personlig plan ettersom industrialiseringen påvirket mange familier. Utstillingen fokuserer også på Trondhjems Mekaniske Verksted (TMV) , som var en viktig arbeidsplass for trøndere, og oppstart av hurtigrute- og cruisetrafikk. En egenprodusert film om livet på skoleskipet Tordenskjold vises daglig. Den forteller om hvordan ungdom i perioden 1900 – 1940 ble utdannet til det maritime arbeidslivet.

Barnas Sjøfartsmuseum er en barnevennlig utstilling om seilskutetiden, med et "lek og lær" anlegg som forestiller dekket på et seilskip. Gjennomgangstema for det som kan kalles Barnas Sjøfartsmuseum er Skipsrotta Sivert, som lett blir sjøsyk ..., og skoleskipet Tordenskjold. Barna kan kle seg ut, knytte sjømannsknuter, løse oppgaver eller gå på jakt. Lyd- og lyseffekter er med på å skape en følelse av å være til sjøs.

Museet forvalter også SDS Hansteen, bygget i 1866, som er verdens eneste seildampskip som fortsatt er i drift. Det ligger ved kai i Trondheim, og kan besøkes i åpningstiden hvis hun ikke er leid ut til selskap eller dagstur.

Barn under 16 år gratis i følge med en betalende voksen
Voksen kr 100

Ved kjøp av billett på Trondhjems Sjøfartsmuseum eller Norsk Døvemuseum, får man billettprisen i rabatt på Sverresborg museum, gjelder innen en uke etter billettkjøp på ordinære åpningsdager

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

Tirsdag til fredag: 10:00-15.00

Lørdag: 12:00-16:00

Sommeråpent 1/6 - 4/9:

Mandag til fredag: 10:00-15:00

Lørdag og søndag 12:00-16.00

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer på Trondhjems Sjøfartsmuseum

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.

Flere aktiviteter for barn i Trondheim