Stavanger museum - Norsk Barnemuseum

Stavanger museum, med Norsk Barnemuseum, har flere spennende kultur- og naturhistoriske utstillinger. Norsk barnemuseum er unikt, og handler om barnekultur og barndomshistorie. Regelmessige familiearrangementer og babyomvisninger i hovedmuseet.

Collage med fire bilder fra fire av utstillingslokalene i Stavanger museum - Norsk Barnemuseum

Museum Stavanger (MUST) - digitaltmuseum.org

Collage med fire bilder fra fire av utstillingslokalene i Stavanger museum - Norsk Barnemuseum

Museum Stavanger (MUST) - digitaltmuseum.org

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Stavanger museum har flere spennende kultur- og naturhistoriske utstillinger for familier. Spesielt er Norsk barnemuseum, et museum i museet! Barnemuseet er unikt, og handler om barnekultur og barndomshistorie. Regelmessige familiearrangementer og babyomvisninger i hovedutstillingene. Stor kulturhistorisk lekepark. Barn under 13 år må ha følge av en som er over 16 år. Butikk og kafé.

Se Arrangementer nederst (familiearrangementer), eller alle arrangementer på Stavanger museum - Norsk Barnemuseum.

Hovedutstillingen i Norsk barnemuseum, "Tidsrommet - barndom gjennom 900 år", formidler 900 års historie om det å være barn på en spennende måte; gjennom lyder, lukter, film, aktiviteter, gjenstander, illustrasjoner og kostymer. Publikum får møte 10-åringer fra forskjellige tidsepoker som forteller om hverdagen sin, presentert gjennom samtidens medier. Blant barna du kan bli kjent med finner du Kristin og Magnus, som vokste opp i Stavanger i middelalderen.

De øvrige utstillingene i barnemuseet er: "Leketøy forteller", som forteller om fabrikkene de ble laget i, butikkene de ble solgt i, tiden, og det samfunnet de var en del av; "Det var en gang en tresko..", utstillingen om lekene fra Åsmund S. Lærdal, et norsk industrieventyr; og "Barndom på 60-tallet", om nettopp det å være barn i Norge på 1960 tallet, hva ble forventet av gutter og jenter, og hvordan var forholdet mellom voksne og barn?

Enda en aktivitet i Norsk Barnemuseum er den populære "Eventyrborgen". Her kan barna leke omgitt av kjente eventyr-figurer, spille dukketeater, leke med togbane, sitte på treponny, lage ting i verkstedet, eller høre eventyr.

Utstillingen "Kem va det så fant på dette tullet?" handler om Per Inge Torkelsen, som sto bak barnemuseet, og om opprinnelsen til barnemuseet, som åpnet i 2001. Blant annet filmklipp og utvalgte leker fra samlingen til Torkelsen.

I haven til Stavanger museum er den kulturhistoriske lekeparken. Den inviterer til lek og spill med fysiske utfordringer, og bord og brettspill i storformat. De eldste lekene kan spores tilbake til steinalderen, mens andre leker vil være velkjente for dem som var barn på 1950-tallet. Parken er et samarbeid mellom Norsk barnemuseum og Stavanger skolemuseum. I hagen utenfor ligger også et imponerende langt skjelett av en finnhval.

BYKUBENE er en byhistorisk sporløype med ni store "bykuber" for lek og kunnskap, plassert rundt omkring i sentrumskjernen. Kubene er lette å finne, og tar opp ulike sider ved byhistorien, fra steinalderen og fram til i dag. Sporløypen er en fin måte for barn og voksne å utforske byen på.

Øvrige utstillinger i Stavanger museum:
"Fra Hulda til hijab" er en utstilling om bunader og folkedrakter, fargerik og fasinerende, og med fokus på den samfunnsmessige bruken, i lys av økonomi, kjønnsidentitet og etnisk opphav. Utstillingen "Bergtatt" supplerer draktutstillingen, den viser søljene og brudekronene i museets samling. Det skjer til lyden av nykomponert musikk. Utstillingen "Vår natur?" er en utstilling om biologisk mangfold i Rogaland. Gjennom forskning, kunnskap, humor og lek ønsker museet å inspirere publikum til å lære mer om den lokale naturen.

"Inn til beinet" er en utstilling om skjeletter, fra store dyr ned til insekter, snegler og krepsdyr. "Livets under" handler om graviditet, fødsel og jordmortjenester, og er gjort forståelig for barn. Her kan man spille dataspillet "Kampen om egget", og krype inn i en forstørret livmor (!). På andre etasje er det et "Kraniumkor", en kunstinstallasjon med mange dyrekranier som har fått et menneskelig uttrykk, og som synger som et menneskekor. Hvordan oppfatter dere det? Er kraniene mer som mennesker enn som dyr?

"Museumsreisen" viser hvordan innsamlingen av dyr til museet har endret seg fra eksotiske dyr og gjenstander, som blant annet kom inn med sjømenn og misjonærer (1877-1934), til fokus på Norden og Europa (1935-1981), og senere til fokus på den hjemlige fauna i Rogaland (1981-i dag).

Barn under 18 år gratis
Voksen kr 140

Salg av årskort

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

Tirsdag og onsdag: 11:00-15:00

Torsdag: 11:00-19:00

Fredag: 18.00-22:00

Lørdag og søndag: 11:00-16:00

Sommeråpent 13/6 - 13/8: alle dager 11.00-16:00

Utvidede åpningstider i øvrige skoleferier, se museets hjemme- eller facebookside for informasjon

Stengt 1/1, 17/5, Langfredag og 1. påskedag, 24 - 26/12 og 31/12

Den kulturhistoriske lekeparken er åpen fra 2/5 til 12/10 i museets åpningstid 11.00-16:00. Stengt mandager

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer på Stavanger museum - Norsk Barnemuseum

11:00
28
04/2024
Havdagen

Har du lyst til å se Norges giftigste fisk, verdens lengste dyr, eller kjenne på havnespy, den invaderende sjøpungen som har kommet til Stavanger? Alt dette og mye mer til får du lære mer om i museumshagen. Gratis, drop-in.

Flere aktiviteter for barn i Stavanger