Stavanger konserthus

Stavanger konserthus består av to hus. Begge ligger i og ved Bjergsted kulturpark sentralt i Stavanger. Midt i parken ligger Stavanger Kuppelhallen, det eldste av konserthusene. Det nyeste, Stavanger Konserthus, ligger ut mot vannet. Romopplevelsen i Stavanger Konserthus er imponerende, det er også den innvendige arkitekturen. "Kuppelhallen" er den ene av de tre salene i konserthuskomplekset. Den har 1000 sitteplasser og egner seg spesielt godt til visse typer rockekonserter, revy, kor og korps, eller konferanser. De to øvrige salene, "Zetlitz" og "Fartein Valen", ligger i det nye konserthuset.

"Zetlitz" er en fleksibel sal med plass til 700 - 1900 personer, alt avhengig om det er klassisk med orkestergrav, stående rockekonsert, eller konferanse. "Fartein Valen" salen er nærmest skreddersydd til Stavanger Symfoniorkester, som holder til i nabobygningen. Akustikken er optimert for akustisk musikk, blant annet kan takhøyden reguleres med 5 meter. I fronten er det bygget inn et orgel med 65 stemmer, skreddersydd for akustikken. Salen har 1500 seter fordelt på parkett, tre balkonger og korbalkong. På sørsiden av bygningen ligger "Uteamfiet", som har en kapasitet på 2000 - 11000 personer, avhengig av hvor scenen plasseres.

Stavanger konserthus har flere forestillinger for barn og barnefamilier i løpet av året i "Zetlitz" og "Fartein Valen" salene. Se under Arrangementer. Forestillingene er populære og kan raskt bli utsolgt.

Arrangementer hos Stavanger konserthus

13:00
16
Apr
2023

Barnas konserthus: minidisco med Izabell

Her blir det god plass til å boltre seg og slå seg løs til heftige beats, tøffe lyseffekter, speilkuler og glowsticks! Passer for alle danseglade barn, men musikken kan oppleves som høy for de yngste barna.

13:00
16
Apr
2023

Barnas konserthus: Minidisco med Izabell

Scenen i Zetlitz vil bli gjort om til dansegulv, og her blir det god plass til å boltre seg og slå seg løs til heftige beats. Tøffe lyseffekter, speilkuler og glowsticks er selvfølgelig også på plass. NB: ingen aldersgrense, men musikken kan oppleves høy for de aller minste.

13:00
30
Apr
2023

Barnas konserthus: "Mozart som barn"

En forteller-forestilling for barn med pianomusikk av Wolfgang Amadeus Mozart. Barna får blant annet høre om hunden Pimperl, og hva som skjedde da Mozart ble invitert til Kongen og Dronningen av Frankrike. Passer for barn fra 4 år.