Vår Energi Arena Sørmarka

Vår Energi Arena Sørmarka har et klatreanlegg som er åpent hele året, og en stor hallflate som islegges fra høst til vår, og brukes som sykkel-, sparkesykkel- og skateboardbane ("pumptrack") resten av året. Aktiviteter for barn og unge til og med 16 år hele sommeren.

Vår Energi Arena Sørmarka sett fra parkeringsplassen, en lang flat bygning med glass- og inngangsfasade fra plassen

Jarle Vines, CC-BY-SA 3.0

Vår Energi Arena Sørmarka sett fra parkeringsplassen, en lang flat bygning med glass- og inngangsfasade fra plassen

Jarle Vines, CC-BY-SA 3.0

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Arena Sørmarka er en av fem haller i Stavanger-området som går under fellesbetegnelsen Folkehallene. Hver helg er det familieaktiviteter i en eller flere av hallene. I Sørmarka hallen er det publikums-klatring og -buldring hver helg. Om vinteren, frem til ultimo mars, er hallen isbelagt med skøytetilbud for små og store, og curling. Fra april til oktober bygges det en "pumptrack" (sykkelbane) i hallen som er åpen for publikum i helgene. Der kan hele familien teste sykkel-, sparkesykkel- og skateboard-ferdighetene sine!

Se kalenderen for Folkehallene ved Stavanger. Velg [Vår Energi Arena Sørmarka] i menyen øverst, eventuelt også aktivitetskategori.

Klatreanlegget består av en hovedvegg på 17 meter og en kursvegg. på 11 meter. Kursveggen har ruter spesielt egnet for barn/unge, og nybegynnere. I begge veggene er det automatiske sikringsmaskiner (autobelays = selvsikrer). Maskinen gjør at alle, nybegynnere som erfarne, kan klatre sikkert uten å ha en på gulvet under veggen som kontrollerer et sikringstau. For å kople seg til selvsikringsmaskinen må man ha Brattkort eller Topptaukort (ferdighetsbevis). Har man det ikke selv må man få en med gyldig kort til å gjøre det.

Arenaen har også et buldreområde med buldreløyper for barn og voksne. Området er stort med plass til mange. Buldring er klatring i lav høyde uten tausikring. Veggene er ikke høyere enn at store gummimatter ("tjukkaser") fanger opp fallet. Ingen erfaring er nødvendig. Her kan alle prøve seg, barna synes buldring er topp!

Det er ingen anbefalt minstealder for klatring og buldring for barn som kommer med foresatte. Uten foresatte er aldersgrensen 13 år. For at barn over 13 år skal kunne klatre i tau uten instruktør og uten å være koplet til en selvsikrer, skal en voksen med Brattkort sikre og være ansvarlig under klatringen. I publikumstidene er klatreveggene og buldreområdet tilgjengelig for alle. Det er drop-in, man trenger ikke booke på forhånd. Utstyr kan leies.

I skolenes ferier og i enkelte helger er det "Prøv klatring" kurs med instruktør. Fint sted å begynne for familier som er nysgjerrige på klatring!

Folkehallene, unntatt Arena Forus, har utvidet åpningstilbud med aktiviteter for barn og unge om sommeren. Noen ganger er det instruktører med på aktivitetene. «Sommer i Folkehallene» er beregnet for barn opp til 16 år. Barna har gratis adgang, det samme har en voksen ledsager. Les mer på «Sommer i Folkehallene». Velg hall øverst på siden.

Dagspass:
Barn under 6 år gratis
Barn (7-17 år) kr 95
Voksen i følge med betalende barn kr 95
Familie kr 345

Salg av klippekort og Folkekortet (løpende månedskort)

Utstyr kan leies i resepsjonen

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

Mandag til torsdag: 08:00-22:00

Fredag: 08:00-20:00

Lørdag: 10:00-18:00

Søndag: 10:00-19:00

Sommeråpent 24/6 - 11/8: alle dager 10:00-16:00

Stengt: 1/1, Langfredag, 17/5, Kristi Himmelfartsdag, 1. og 2. pinsedag, 24 - 25/12, 31/12

Siste dag for skøyting / curling er 21/3 2024
Hallsesongen ("pumptrack") starter 18/4

Skøytehall ( i sesongen), klatrehall og curlingbaner kan være stengt enkelte dager eller i korte perioder på grunn av mesterskap. Se kalenderen på Sørmarka Arenas hjemmeside for tilgjengelighet

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer på Vår Energi Arena Sørmarka

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.

Flere aktiviteter for barn i Stavanger