Sørmarka Arena

"Prøv klatring" med instruktør er kurs for nybegynnere som arrangeres de fleste søndager. Buldrevegg hvor alle kan klatre uten sikring. Skøyte- og curlingbaner åpne for publikum. Anbefalt aldergrense er fra 5 år og oppover. 

Klatring: "Prøv klatring" på søndager har anbefalt nedre aldersgrense 5 år, ingen forhåndskunnskaper nødvendig. En instruktør er til stede som påser at sikkerheten ivaretas, og instruerer deltakerne. "Prøv Klatring" er gratis, men du må ha dagspass og leie utstyr hvis du ikke har det selv. Kø kan forekomme ved stor pågang. Ønsker man å klatre alene skal det være en ansvarlig i følget som har Brattkort.

Kursveggen er 11 meter høy og 20 meter bred.  Den har ruter spesielt egnet for barn/unge og nybegynnere, med ruter gradert fra 4 til 7, med hovedvekt på 5. Veggen har 6 autobelayer (automatisk sikringsmaskin) og 5 faste topptau. Veggen er åpen for alle, men brukes primært til barnegrupper, kurs og bursdager. Brattkort er nødvendig for å bruke veggen uten instruktør.

Buldring: buldring foregår på en klatrevegg som ikke er høyere enn at det er forsvarlig å hoppe eller falle ned. Langs med veggen ligger tykke gummimatter så man ikke slår seg. Det klatres uten sikring. Det er viktig at voksne følgespersoner påser at barna ikke går under noen som klatrer i veggen. Det kreves ikke brattkort for å bruke buldreveggen. Morsom aktivitet for alle aldre.

Skøyter: "Isbingen" er en hockeybane, men hele familien er velkommen på banen - med skøyter på beina. Sko er ikke tillatt. "Pingvinbanen" er en skøytebane for de minste barna, med store pingvinfigurer de kan ta ut på banen og støtte seg på. Her er det tillatt å bevege seg med sko på isen.

Curling: i sesongen medio september - medio mars, er det "prøv curling" tilbud kl 12.00-15.00 enkelte søndager, og om kvelden på onsdager. Det er en instruktør tilgjengelig som gir en kort innføring i spillet. Anbefalt minstealder er 10 år. Forhåndsbooking mulig med Folkekort eller klippekort. Andre betaler ved oppmøte, forutsatt ledig kapasitet (maksimum 20 deltakere).
 
I skolenes sommerferie har Sørmarka Arena åpent for familieaktiviteter som sandvolley, badminton, innebandy og minigolf, i tillegg til klatreveggen, pumptracken, airtrackn og hinderløypa.

Arrangementer hos Sørmarka Arena

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.