Vår Energi Arena Sørmarka

Arena Sørmarka er en av fem idrettshaller i Folkehallene, et interkommunalt samarbeide i Stavangerområdet. De øvrige hallene er Arena Sandneshallen, Arena Fokus. Arena Randaberg og Arena Sola. Hver lørdag og søndag er det familiemoro i Arena Sørmarka, og de andre hallene, forutsatt at det ikke er arrangementer. Da er det tilgang til alle aktiviteter og flater. Se kalenderen for Folkehallene.

Folkehallene, unntatt Arena Forus, er åpne for familier med barn hele sommeren, fra 24/6 til 14/8, alle dager kl 10.00-17.00. Noen ganger det instruktører med på aktivitetene. Gratis adgang for barn under 16 år, og foreldre som følger barna! Se Sommer i Folkehallene.

For å klatre kreves det at det er en ansvarlig med brattkort.

Arena Sørmarka har Klatreveggen passer for alle, men egner seg spesielt godt for barn og unge. Har en voksen Brattkort trengs kun dagspass for å bruke veggen uten instruktør. "Prøv klatring" med instruktør er kurs for nybegynnere som arrangeres de fleste søndager. Buldreområde med buldreløyper for barn og voksne. Skøyter (vinter) og pumptrack (sommer). Curlingbaner åpne for publikum. Anbefalt aldergrense er fra 5 år.

Arena Sørmarka:
Klatreanlegget i Arena Sørmarka består av en 17 meter høy hovedvegg med 4 autobelayers (auomatiske sikirngsmaskiner) og en kursvegg på 11 meter med ruter spesielt egnet for barn/unge og nybegynnere. Veggen har 6 autobelayers og 5 faste topptau. For å kunne bruke veggen uten instruktør kreves det at det er en ansvarlig med brattkort.

Buldreveggen kan brukes av alle. Buldring er klatring i lav høyde uten sikring. Det er mer fokus på kraft og enkeltbevegelser fremfor utholdenhet, som i tradisjonell klatring. Langs veggene ligger tykke gummimatter (tjukkaser) som fanger opp fallet. Man trenger ikke å booke, det er bare å møte opp. Morsom familieaktivitet!

"Prøv klatring": et tilbud til alle som er nysgjerrige på hva klatring "er for noe". Ingen forhåndskunnskaper er nødvendig, anbefalt nedre aldersgrense er 5 år, En instruktør er til stede som påser at sikkerheten ivaretas, og instruerer deltakerne. "Prøv Klatring" er gratis, men du må ha dagspass og leie utstyr hvis du ikke har det selv. Kø kan forekomme ved stor pågang. Det er også klatregrupper for barn ned til 5 år som varer et halvår om gangen.

Arena Sandneshallen har også klatrevegg, som egner seg spesielt godt for barn og unge. På utvalgte søndager avholdes "Prøv klatring" kurs. Se kalenderen for Folkehallene ovenfor.

Arena Sørmarka har flere skøytebaner i vintersesongen. "Isbingen" er en hockeybane, men hele familien er velkommen på banen - med skøyter på beina. Sko er ikke tillatt. "Pingvinbanen" er en skøytebane for de minste barna, med store pingvinfigurer de kan ta ut på banen og støtte seg på. Her er det tillatt å bevege seg med sko på isen. I sommersesongen byttes is og skøyter ut med sparkesykkel, skateboard og rulleskøyter i pumptracken!

I vintersesongen er det også åpne curlingbaner. De fleste søndager er det et "prøv curling" tilbud kl 12.00-15.00. Da er det åpen bane og en instruktør er til stede som gir en kort innføring i spillet. Anbefalt minstealder for curling er 10 år.

Arrangementer hos Vår Energi Arena Sørmarka

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.