Stavanger Maritime Museum

Museet holder til i de eneste tradisjonelle kjøpmannsgårdene i Stavanger som er bevart i sin helhet, og har innredninger og miljøer som viser hvordan de ble brukt. Utstillingen fra "Fra sild til olje" forteller Stavangers maritime historie; "Sjøfolk i krig" forteller om sjøfolk og skip fra Stavanger i to verdenskriger; mens "Sjauing på kaien" er en aktivitetsutstilling for barn. Museumsbutikk og kafé. Museet eier og driver også to historiske fartøyer.

"Sjauing på kaien" har fjordafarten mellom bygd og by i 1950-årene som tema. I utstillingen finnes det en fjordabåt som ligger til kai i byen, et pakkhus, en torgbod, et postkontor og en krambod fylt med varer. I tillegg har utstillingen masse tidstypiske klær til å kle seg ut med, og et kassaapparat fylt opp med penger til å handle med. Utstillingen er bygd for at barn og familier kan leke og fortelle om folkelivet i byen i 1950-årene og delta i ulike aktiviteter.

Museet eier og driver to historiske seilfartøyer. "Anna af Sand" er en typisk Hardangerjakt, som ble brukt for fraktefart på Vestlandet, fra 1700-tallet til langt inn på 1900-tallet. Colin Archer skøyta «Wyvern» er bygd som et eksklusivt lystfartøy, og beregnet for havseilas. Begge fartøyene seiles av frivillige mannskap. De ligger ikke fortøyd ved museet.

Arrangementer hos Stavanger Maritime Museum

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.