Stavanger Maritime Museum

Stavanger Maritime Museum har en helt egen utstilling beregnet på barna, "Sjauing på kaien". Museet holder til i de eneste tradisjonelle kjøpmannsgårdene i Stavanger som er bevart i sin helhet.

Stavanger Maritime Museum, to store hvitmalte pakkhusbygninger, fotografert fra sjøen

Jarvin Jarle Vines, CC-BY-SA-3.0

Stavanger Maritime Museum, to store hvitmalte pakkhusbygninger, fotografert fra sjøen

Jarvin Jarle Vines, CC-BY-SA-3.0

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

"Sjauing på kaien" er barnas helt egen utstilling. I utstillingen ligger en fjordabåt til kai i byen, det er et pakkhus, en torgbod, et postkontor og en krambod fylt med varer. I tillegg har utstillingen masse tidstypiske klær til å kle seg ut med, og et kassaapparat fylt opp med penger til å handle med. Her kan barna spille rollespill og leke samfunnsborgere med forskjellige oppgaver i byen i 1950-årene!

Hovedutstillingen "Hjemmehavn Stavanger" forteller om havnens betydning for byen: virksomheten, menneskene og skipene, fra middelalderen og frem til i dag. Gjennom utvalgte personer forteller utstillingen om perioden fra middelalderen til i dag. Møt sjørøver Elise, ekteparet Hans og Henrica, drengen Thomas og telegrafisten Frida, og bli kjent med deres og byens historie. Barna synes det lange glassmonteret med skip i alle størrelser og forskjellige typer er veldig faisnerende.

Se under Arrangementer nederst (familiearrangementer) eller se alle arrangementer på Stavanger Maritime Museum.

Historielaben i 2.etasje har tre temaer: "Historier fra havet", "Arkeologi under vann", og "Sjøhusene som byens ansikt mot havet". I lab'en kan besøkende se film, studere søppel som er funnet under arkeologenes feltarbeid i Vågen, spille spill, tegne, bygge med klosser, eller sjekke ut lesehyllen.

Museet holder til i de eneste tradisjonelle kjøpmannsgårdene i Stavanger som er bevart i sin helhet, og har innredninger og miljøer som viser hvordan de ble brukt. Museumsbutikk og kafé.

Museet eier og driver to historiske seilfartøyer. "Anna af Sand" er en typisk Hardangerjakt, som ble brukt for fraktefart på Vestlandet, fra 1700-tallet til langt inn på 1900-tallet. Colin Archer skøyta «Wyvern» er bygd som et eksklusivt lystfartøy, og beregnet for havseilas. Begge fartøyene seiles av frivillige mannskap. De ligger ikke fortøyd ved museet.

Barn/ungdom (0-18 år) gratis
Voksen kr 140

Salg av årskort

Billettene gir inngang til alle åpne museer i MUST samme dag. 1/6 - 31/8 kan voksen besøke ett av museene og få halv pris på Arkeologisk museum, Jernaldergården og Norsk Oljemuseum de neste 48 timene.

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

Tirsdag til søndag: 11:00-16:00

Sommeråpent 15/6 - 22/9: alle dager 10:00-16:00

Stengt 1-2/1, Skjærtorsdag, Langfredag, 1. påskedag, 24-26/12, 31/12

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer på Stavanger Maritime Museum

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.

Flere aktiviteter for barn i Stavanger