Stavanger Maritime Museum

"Sjauing på kaien" er barnas helt egen utstilling. I utstillingen ligger en fjordabåt til kai i byen, det er et pakkhus, en torgbod, et postkontor og en krambod fylt med varer. I tillegg har utstillingen masse tidstypiske klær til å kle seg ut med, og et kassaapparat fylt opp med penger til å handle med. Her kan barna spille rollespill og leke samfunnsborgere med forskjellige oppgaver i byen i 1950-årene! Fasinerende for barna er også det lange glassmonteret i hovedutstillingen med skip i alle størrelser og av forskjellig type.

Se under Arrangementer nederst (familiearrangementer) eller se alle arrangementer på Stavanger Maritime Museum.

Hovedutstillingen "Hjemmehavn Stavanger" forteller om havnens betydning for byen: virksomheten, menneskene og skipene, fra middelalderen og frem til i dag. Historielaben i 2.etasje har tre temaer: "Historier fra havet", "Arkeologi under vann", og "Sjøhusene som byens ansikt mot havet". I lab'en kan besøkende se film, studere søppel som er funnet under arkeologenes feltarbeid i Vågen, spille spill, tegne, bygge med klosser, eller sjekke ut lesehyllen. Museet holder til i de eneste tradisjonelle kjøpmannsgårdene i Stavanger som er bevart i sin helhet, og har innredninger og miljøer som viser hvordan de ble brukt. Museumsbutikk og kafé.

Museet eier og driver to historiske seilfartøyer. "Anna af Sand" er en typisk Hardangerjakt, som ble brukt for fraktefart på Vestlandet, fra 1700-tallet til langt inn på 1900-tallet. Colin Archer skøyta «Wyvern» er bygd som et eksklusivt lystfartøy, og beregnet for havseilas. Begge fartøyene seiles av frivillige mannskap. De ligger ikke fortøyd ved museet.

Arrangementer hos Stavanger Maritime Museum

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.