Stavanger botaniske hage

Stavanger botaniske hage inneholder en samling av planter fra fem kontinenter, samt en staudehage, urtehage, grønnsakshage mm. I alt er det mer enn 3000 ulike arter og sorter. Hagen har store gressarealer som egner seg for piknik, lek og avslapning.

Barkflisbelagt sti med røde og hvite blomsterbusker på hver side

Illustrasjonsbilde

Barkflisbelagt sti med røde og hvite blomsterbusker på hver side

Illustrasjonsbilde

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Den botaniske hagen byr på mange flotte farger og aktiviteter, særlig i perioden mai til september. Det er planter fra hele verden, mer enn 3000 ulike arter og sorter. De er organisert etter temaene mat, sanser, historie, geografisk utbredelse og estetikk. I tillegg kommer en staudehage, urtehage og grønnsakshage mm.

Parken i hagens sørøstlige ende domineres av store plener og høyvokste trær. Tidlig på våren er det fullt av krokus og påskeliljer. I den ene enden av parken er en dam med blant annet småsalamander. Plenarealene egner seg for piknik, lek og avslapning

Området som hører til den botaniske hagen strekker seg fra Ullandhaug-tårnet og nedover Ullandhaugåsen mot universitetet, og fra Oljedirektoratet i sør til Ullandhaug økologiske gård og Jernaldergården i nord. Fra Ullandhaugåsen er det åpent skue over Jæren og Nordsjøen. I juni, august og september er det omvisning med forskjellige temaer i hagen, se aktivitetens hjemmeside for mer info.

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

Området er åpent hele døgnet, hele året. Omvisninger i hagen annonseres på hagens hjemme- og facebookside

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer på Stavanger botaniske hage

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.

Flere aktiviteter for barn i Stavanger