Skimore Oslo

Skimore Oslo ved Tryvann øverst i Holmenkollåsen opererer et alpinanlegg md 18 flombelyste nedfarter om vinteren og klatrepark med 12 klatreløyper om sommeren. Det er også utleie av sykler. Alpinanlegget er det største i Oslo og omegn.

Utsikt over toppen av Wyllerløypa med stolheiser i kontrast mot kveldshimmelen i Skimore Oslo på Tryvann

Skimore Oslo

Jente med stor genser i luften over kanten på halfpipen med kveldssolen som motlys i Skimore Oslo, vinterparken på Tryvann

Kyle Meyr / Skimore Oslo

Jenten med hjelm på vei ned mellom små plastfigurer i familieområdet på Skimore Oslo, vinterparken ved Tryvann

Kyle Meyr / Skimore Oslo

Utsikt over toppen av Wyllerløypa med stolheiser i kontrast mot kveldshimmelen i Skimore Oslo på Tryvann

Skimore Oslo

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Skimore Oslo ved Tryvann er det største alpinanlegget i Oslo og omegn. Anlegget har 11 heiser og 18 nedfarter med forskjellige vanskelighetsgrader. Alle bakkene har flombelysning. Alpint, terrengpark og Big Air. Stort familieområde. Skiskole, ski- og utstyrsleie, verksted og kaféer.

Klatrepark om sommeren med 12 klatreløyper med over 200 elementer og 37 zipliner på over en kilometer lengde i alt. Også utleie av sykler.

Alpinanlegget er delt inn i fire områder: Tryvann, Wyller, Hyttli og Familieområdet. Det er adkomst til anlegget fra Tryvannsiden med bil, eller T-bane og shuttlebuss, og fra Sørkedalsiden (Wyller) med bil eller buss. Høydeforskjellen i bakkene varierer, fra 80 til 290 meter. Tre av heisene er stolheiser.

Se løypekart for Skimore Oslo.

Anleggets lengste nedfart, Wyllerløypa, ender ved p-plassen i Sørkedalen. Bakken er 1300 meter lang, har vanskelighetsgrad svart, og en høydeforskjell på 290 meter. En seksseters stolheis tar kjørerne til toppen. Ved siden av heishuset ligger Wyllerstua med kafé og et stort ski- og snowboardverksted. Ved bunnen av en annen nedfart i Wyller er det anlagt en Big Air Arena med vanskelighetsgrad svart, og egen heis.

I Hyttli ligger en rødmerket terrengpark, Rødparken, med nesten samme lengde som stolheisen Hyttliheisen, som forbinder Sørkedalsiden med Tryvannsiden. Terrengparken har ulike elementer som store hopp og rails, og byr på utfordringer også for øvede. I samme område ligger halfpipen og flere blåmerkede skiløyper.

På Tryvannsiden ligger den 900 meter lange, og grønnmerkede, Tårnbakken. Den starter ved Tryvannstårnet og ender nede ved Tryvannet. Stolheisen Tryvann Ekspress tar kjørerne til toppen. Høydeforskjellen mellom topp og bunn er 130 meter. Midt i bakken ligger en blåmerket terrengpark, Blåparken. Fra samme slette som stolheisen går det en kortere skålheis opp Tryvannskleiva, den opprinnelige bakken på Tryvannsiden.

Helt øverst i anlegget, ved Tryvannstårnet, er det et familieområde med enkle og korte bakker og heiser som er velegnet for små barn og nybegynnere. Der ligger også Tårnstua Café, et pizzeria. Nedenfor, ved p-plassen, ligger Vidsjå spisested med et bredere sortiment. Ved siden av ligger Toppsenteret som leier ut alpinutstyr og med butikk for salg av utstyr som hjelmer og briller.

Skimore Oslo er nummer en av fem alpinanlegg i Oslo. Se hvilke som er de andre anleggene i artikkelen "Vinteraktiviteter i Oslo og omegn - familievennlige alpinanlegg".

Gjestepass (dagspass) kjøpes i Skimore appen:
Knøtt (0-6 år) kr 180
Barn (7-15 år) kr 400
Ungdom/voksen (16-66 år) kr 470
Keycard kr 60

12 måneders bundet medlemskap med fast månedspris (ski / klatring) for enkeltmedlemmer fra 7 år og for familie

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

2/1 - 25/2:
Mandag til fredag: 10:00-22:00
Lørdag og søndag: 09:00-21:00

26/2 - 14/4:
Mandag til fredag: 10:00-22:00
Lørdag og søndag: 09:00-17:00

Påske 23/3 - 1/4:
Alle dager: 09:00-17:00

Frokostkjøring hver onsdag i Wyllerløypa 07:00, ikke i vinter- og påskeferien

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer Skimore Oslo

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.

Flere aktiviteter for barn i Oslo