Roseslottet

Roseslottet er et kunstprosjekt med tre gangveier i tre formet som sirkler innenfor hverandre, og et platå i midten. I hver sirkel passerer man malerier, installasjoner og skulpturer. Prosjektet setter fokus på grunnleggende demokratiske verdier som rettsstaten, humanisme og menneskerettighetene.

Roseslottet på Frognerseteren ved Oslo sett på lang avstand i fugleperspektiv, med Oslo og Oslofjorden i bakgrunnen

Sandbox AS, CC-BY-SA 4.0

De fem gullsilene på Roseslottet mot en blåsort kveldshimmel

Sandbox AS, CC-BY-SA 4.0

De Ufødtes Stjerne, en installasjon i Roseslottet formet som en blå jordkule under en rød stjerne, begge i pleksiglass, bundet sammen av en stjerneformet ramme

Sandbox AS, CC-BY-SA 4.0

Roseslottet på Frognerseteren ved Oslo sett på lang avstand i fugleperspektiv, med Oslo og Oslofjorden i bakgrunnen

Sandbox AS, CC-BY-SA 4.0

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Roseslottet er et kunstprosjekt på Frognerseteren ved inngangen til Nordmarka, like ved endestasjonen til T-banens linje 1. Installasjonen består av en 250 meter lang spiralformet gangvei som slipper ut lys mellom plankene man går på. Gangveien slutter i et platå på midten. Underveis passerer man malerier, installasjoner og skulpturer. Roseslottet er flott opplyst i mørket. Kafé og butikk.

Se arrangementer på Roseslottet.

I henhold til kunstneren bak prosjektet er det skapt i takknemlighet for demokratiet og setter fokus på grunnleggende demokratiske verdier som rettsstaten, humanisme og menneskerettighetene. 90 av maleriene har motiver fra okkupasjonen av Norge under 2. verdenskrig.

Fem gullfargede seil reiser seg 26-32 meter over bakken og symboliserer de fem okkupasjonsårene og forskjellige sider av motstandskampen. Navnet Roseslottet er tatt etter den tyske, ikke-voldelige motstandsgruppen "Den Hvite Rose".

I introfilmen til Roseslottet (YouTube) sier kunstnerisk og daglig leder for prosjektet, Vebjørn Sand, at når han skal forklare for barn hva Roseslottet er så er det et "gull-slott i skogen som skjuler det største og vakreste av alt - friheten". Det er utarbeidet et eget pedagogisk opplegg for skoleelever som besøker Roseslottet.

Prosjektet er midlertidig, det åpnet i juni 2020 og skal stå ut året 2025.

Barn kr 100

Voksen kr 180

Familie ( 2 voksne + 3 barn) kr 500

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

Alle dager 11:00-17:00

Torsdager til 20:00

Midlertidig prosjekt som blir stående ut 2025

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer på Roseslottet

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.

Flere aktiviteter for barn i Oslo