Norsk Teknisk Museum

Norsk Teknisk Museum er Norges nasjonalmuseum for teknologi, industri, naturvitenskap og medisin. Museet er et «must» for alle barnefamilier. Det er 9 faste temautstillinger, mange med flere undertemaer, og temporære utstillinger. Mange av museets over 100 prøv-selv installasjoner inngår i Oslo Vitensenter, som er et stort formidlingssenter for realfag. Lek og lær!

I helger og skoleferier, inkludert sommeren, er det utvidet program så det er alltid noe nytt å oppleve på museet. Man kan laste ned en app for barn fra App Store / Google play med Bædi & Børdi som guider barna til seks forskjellige steder i museet. Museumsbutikken er en utstilling i seg selv med mange gode gaveideer. Kafé.

Se programmet for Norsk Teknisk Museum.

Den nyeste utstillingen er tele- og datautstillingen "1/0" med 250 gjenstander som representerer eldre og nyere teknologi, alle med sin historie. Med nyvinnende bruk av "AI" (Artificial Intelligence) blir besøkende en del av utstillingen, så opplevelsen forandrer seg fra gang til gang! "AI" hjelper besøkende til å lage sin egen løype gjennom utstillingen, hvis man logger seg inn. "1/0" fyller hele mesaninen i 4. etasje, 1200 m2 i alt.

De øvrige faste utstillingene tar for seg Vitenskapelige instrumenter, Medisin, Olje og gass, Musikk, Transport og samferdsel, Plast i det moderne Norge, Sag og tre, og energi. Transport og samferdsel er den største utstillingen i museet. Se et stort fly, damplokomotiv, mange biler mm. I utstillingen om musikk og teknologi er det mange unike gjenstander, mye lyd og mange aktiviteter! Følg løypa i utstillingen "Liv og død" , som omhandler medisin, kropp og helse, og se en jernlunge og et naturlig balsamert lik! Populær er også museets store modelljernbane.

Formidlingssenteret Oslo Vitensenter har mange interaktive stasjoner fordelt på temaområder. Stasjonene spenner aldersmessig fra førskolebarn (5- og 6- åringer) til elever på alle klassetrinn i skolen. De yngste barna kan klatre og leke i Telletrappa Trinnvis i temaområdet Matte. Populært er også Planetariet som det vises filmer i enkelte helger og i skoleferier. Oslo Vitensenter og museet har to skaperverksteder, Teknoteket skaperverksted, og TeknoLab skaperverksted, som skal inspirere barn og unge til å ta i bruk teknologi på kreative måter til å uttrykke seg og skape ting selv. Aldersgrensen for noen av aktivitetene er fra 8 - 10 år.

Museet ligger i naturskjønne omgivelser på Kjelsås med mange turmuligheter, for eksempel vandring langs Akerselva ned mot sentrum, eller oppover til Maridalsvannet. Man kan laste ned en app, Voice of Norway, og på mobiltelefonen høre fortellinger om 90 punkter langs med elven. Fortellingen er utviklet av Norsk Teknisk Museum og Bymuseet / Arbeidermuseet (Oslo museum).

Arrangementer hos Norsk Teknisk Museum

10:00
23
Sep
2023

Forskningsdagene: forskningsfestival for hele familien

Møt hjerneforskere, test styrken din, se inn i kroppen med VR-briller, lær om kreftforskning, bakterier, medisinsk historie, kosthold og hvordan bærekraft og helse henger sammen. Foregår i foajéen, gratis inngang til disse aktivitetene.

10:00
23
Sep
2023

Helgeaktiviteter på Teknisk museum

Hver helg er det flere aktiviteter på museet, som vitenshow, verksteder, planetariet og annet. Se Vis arrangement for program.

11:00
24
Sep
2023

Helgeaktiviteter på Teknisk museum

Hver helg er det flere aktiviteter på museet, som vitenshow, verksteder, planetariet og annet. Se Vis arrangement for program.