Norsk Teknisk Museum

Norsk Teknisk Museum er Norges nasjonalmuseum for teknologi, industri, naturvitenskap og medisin. Museet er et «must» for alle barnefamilier. Det er over 80 prøv-selv installasjoner, 25 temautstillinger om teknikk og medisin, Planetarium og Astroamfi. Stor modelljernbane! Utstillingene fordeler seg over fire etasjer med utstillingsareal 12.000 m2.

I helger og skoleferier, inkludert sommeren, er det egne aktivitetsprogrammer og vitenshow, så det er alltid noe nytt å oppleve på museet. Programmet annonseres ukentlig på museets hjemmeside. Museumsbutikken er en utstilling i seg selv med mange gode gaveideer. Kafé.

Den nyeste utstillingen er tele- og datautstillingen "1/0" med 250 gjenstander som representerer eldre og nyere teknologi, alle med sin historie. Med nyvinnende bruk av AI (Artificial Intelligence) blir besøkende en del av utstillingen, så opplevelsen forandrer seg fra gang til gang! AI hjelper deg til å lage din egen løype gjennom utstillingen, hvis du ønsker det. "1/0" fyller hele 4. etasje, 1200 m2 i alt.

Noen av temautstillingene er et «museum i museet», som Oslo Vitensenter, der man blant annet finner "Teknoteket makerspace", Planetariet og Astroamfiet. "Teknoteket makerspace" utfordrer kreativiteten hos barn og ungdom, det kan best beskrives som en innovativ «sløydsal». Aldersgrensen for noen av aktivitetene er fra 8 - 10 år. Stjernehimmelen i Planetariet gir et bilde på verdensrommets uendelighet, mens man i Astroamfiet kan «reise» ut i universet ved hjelp av avansert datateknologi.

Et annet "museum i museet" er Nasjonalt medisinsk museum som gjennom medisinhistoriske utstillinger forteller om alt fra kroppens innside til grøssfremkallende operasjonsteknikker. Avdelingen sitter også på store samlinger av gjenstander, bøker og arkivalia.

Museet ligger i naturskjønne omgivelser på Kjelsås med mange turmuligheter, for eksempel vandring langs Akerselva ned mot sentrum, eller oppover til Maridalsvannet. Man kan laste ned en app, Voice of Norway, og på mobiltelefonen høre fortellinger om 90 punkter langs med elven. Fortellingen er utviklet av Norsk Teknisk Museum og Bymuseet / Arbeidermuseet (Oslo museum).

Arrangementer hos Norsk Teknisk Museum

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.