Norsk Oljemuseum

Utstillingene, med en god blanding av originale gjenstander, modeller, film og interaktive utstillinger, formidler historien om oljevirksomheten på norsk kontinentalsokkel. Museet gir også innsikt i teknologiutviklingen innen olje- og gassindustrien og hvordan denne næringen har påvirket det norske samfunnet. Flere aktiviteter for barn. Museumsbutikk og restaurant. Geoparken utenfor er en eksperimentell og annerledes lekepark.

Et helt spesielt trekkplaster i 2022 er utstillingen "Oljens øyenvitner". 13 gjenskapte dinosaurer i full størrelse, med bevegelse og lyder, er ikke hverdagskost. Utstillingen forteller om dinosaurene som alle levde, i forskjellige perioder, og tråkket rundt på den sanden som rommer olje, langt under havbunnen. Nesten ikke til å forstå! Et synlig bevis er den knokkelen fra en dinosaur som fulgte med borerøret opp fra en brønn som ble boret på Snorrefeltet for 25 år siden. Norges eneste og verdens dypeste dinosaurfunn!

Hoveddelen av utstillingen i museet i øvrig er viet den norske oljehistorien fra fortid, nåtid og mulig framtid. I samlingen er det mange modeller av fartøyer og plattformer aktive på norsk sokkel. Modellene er mindre skalaer av installasjonene i Nordsjøen. Utstillingen "Klima for endring" tar for seg fem områder hvor det må komme endringer for å stanse den globale oppvarmingen. "Ned i dypet" er en ny utstilling som viser oppfinnelser som har vært avgjørende for utviklingen av undervannsløsninger på norsk sokkel. Publikum tas med på en reise fra verdensrommet, ned i havdypet, inn i undergrunnen, og retter deretter blikket mot framtiden.

I kinosalen vises kortfilmen "Oljeunge", om Thomas som ble født i 1969, samme år som det ble funnet olje i Nordsjøen Aktiviteter for barn er lekeplattformen "Småtroll", beregnet for barn mellom 3 og 10 år, labyrinten Katta-stroferommet, og en redningsstrømpe man kan skli ned fra taket, gjerne iført en overlevelsesdrakt. Én søndag i måneden er det aktivitetsdag på museet.

Hvert år før jul lages det en pepperkakeby av pepperkakehus som leveres til museet fra private. Byen vokser fram til en stemningsfull og vinterfin utstilling på museet. Den åpner, tradisjonen tro, første søndag i advent. Alle barn og familier kan lage pepperkakehus, som leveres til museet, og blir med på utstillingen.

Arrangementer hos Norsk Oljemuseum

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.