Norsk Oljemuseum

Norsk Oljemuseum formidler historien om oljevirksomheten på norsk kontinentalsokkel. Utstillingene er en blanding av originale gjenstander, modeller, film og interaktive utstillinger. Flere aktiviteter for barn.

Familie i utstillingen på Oljemuseet

Stig Håvard Dirdal / Norsk Oljemuseum

Oljemuseet i Stavanger er et imponerende skue fra sjøsiden

Stig Håvard Dirdal / Norsk Oljemuseum

Barn i redningsdrakt på vei opp en leider på utsiden av Norsk Oljemuseum

Shadé Barka Martins / Norsk Oljemuseum

Familie i utstillingen på Oljemuseet

Stig Håvard Dirdal / Norsk Oljemuseum

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Utstillingene, med en god blanding av originale gjenstander, modeller, film og interaktive utstillinger, formidler historien om oljevirksomheten på norsk kontinentalsokkel. Så vel den teknologiske utviklingen som hvordan næringen har påvirket det norske samfunnet, og gjør det fortsatt. Flere aktiviteter for barn. Museumsbutikk og restaurant.

Se arrangementer på Norsk Oljemuseum.

I utstillingen "Dype hemmeligheter" tas man med 200 millioner år tilbake i tid for å få forklart de geologiske prosessene som har ført til at alger som levde i havet den gang er blitt til energi for oss i dag.  I utstillingen "Klima for endring" lærer man om energihistoren, om hvordan fossil energi har vært avgjørende for vekst og velstand. Og hva som må til av viktige endringer for å stanse den globale oppvarmingen.

Utstillingen "Arven etter Kielland" er viet den katastrofale ulykken i norsk sektor som kostet 123 menneskeliv i 1980. "Ned i dypet" er en ny utstilling som viser oppfinnelser som har vært avgjørende for utviklingen av undervannsløsninger på norsk sokkel. Publikum tas med på en reise fra verdensrommet, ned i havdypet, inn i undergrunnen, og retter deretter blikket mot framtiden.

I kinosalen vises kortfilmen "Oljeunge", om Thomas som ble født i 1969, samme år som det ble funnet olje i Nordsjøen.

Aktiviteter for barn er lekeplattformen "Småtroll", beregnet for barn mellom 3 og 10 år. Den har heisekran, rutsjebane, helikopter, borestreng mm., og er veeeldig populær! På taket får barna et inntrykk av hvordan det er å være på boredekket på en plattform. Det er også utstyr fra boreindustrien som barna kan utforske.

Fra taket og ned går det en redningsstrømpe som barna kan skli ned gjennom - gjerne iført en overlevelsesdrakt. Katta-stroferommet (kun etter avtale) er en labyrint som barna skal finne vei gjennom - i mørket. Hvem kommer seg raskest og tryggest ut?

Utenfor museet er det en eksperimentell og annerledes lekepark, Geoparken.

Hvert år før jul lages det en pepperkakeby av pepperkakehus som leveres til museet fra private. Byen vokser fram til en stemningsfull og vinterfin utstilling på museet. Den åpner, tradisjonen tro, første søndag i advent. Alle barn og familier kan lage pepperkakehus, som leveres til museet, og blir med på utstillingen.

Barn under 4 år gratis
Barn / unge 4-16 år kr 60
Voksen kr 180
Familie (2 voksne + 3 barn) kr 420

Salg av årskort

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

Mandag til lørdag: 10:00-16:00
Søndag: 10:00-18:00

Sommeråpent 1/6 - 31/8:
Alle dager: 10:00-19:00

Stengt 1/1, Langfredag, 1. påskedag, 17/5, 24-25/12 og 31/12

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer på Norsk Oljemuseum

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.

Flere aktiviteter for barn i Stavanger