Mostun natursenter

Mostun natursenter har en utstilling som viser plakater, filmer og interaktive naturbaser om Mosvatnet og Ramsar-områdene på Jæren. Det går en natursti rundt Mosvatnet som er velegnet for barnefamilier.

En heire stående på grunt sivfylt vann med høye siv bak seg

Illustrasjonsbilde

En heire stående på grunt sivfylt vann med høye siv bak seg

Illustrasjonsbilde

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Mostun natursenter i Inge Steenslands Hus ved Mosvatnet i Stavanger er en avdeling under Besøkssenter våtmark Jæren. Våtmarksutstillingen i senteret består av plakater, filmer og interaktive naturbaser om Mosvatnet og våtmarksområdene på Jæren. Kyststripen langs Jæren er blant de aller viktigste områdene for fugler i Norge. Kafé.

Se arrangementer på Besøkssenter våtmark Jærens avdelinger på Mostun, Orre og Kvassheim.

Det går en natursti rundt Mosvatnet som er velegnet for barn og familier. Stien begynner ved natursenteret. Det er flere informasjonskilt om dyre- og plantelivet langs naturstien. De som har lyst til å lære mer om fugler kan låne en fuglesekk på natursenteret i åpningstiden og gå på oppdagelsesjakt rundt vannet. Sekken inneholder fem forskjellige poser med fokus på forskjellige fugletemaer.

Om sommeren er det hageleker og solstoler til fri bruk på tunet på Mostun, og det er åpen kafé. Kombiner familieturen rundt vannet med å delta i konkurransen om å bli Mosvatnets mester! Oppgavene er alle relatert til naturen ved vannet, og kan løses over flere dager. For hver løste oppgave får man stempel i et stempelkort.

Over en million turgåere besøker hvert år dette populære turområdet. Det er en god naturopplevelse sommer som vinter. Over 150 fuglearter er registrert, og 10.000-15.000 kråker og kaier overnatter om vinteren i skogen ved vannet.

Les mer om "Mosvatnet - Stavangers grønne oase".

Naturvernforbundet har ansvar for den daglige driften av senteret, blant annet i samarbeide med Norsk Ornitologisk forening og Norsk Botanisk forening. Foruten undervisning av skoleklasser har senteret flere åpne arrangementer.

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

Våtmarksutstillingen og kafé:
Søndag: 11:00–15:30

Åpent i forbindelse med arrangementer på andre dager

Sommeråpent 24/6 - 18/8:
Tirsdag til torsdag: 11:00-15:00

Lørdag og søndag: 11:00-15:30

Stengt i julen og påsken

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer Mostun natursenter

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.

Flere aktiviteter for barn i Stavanger