Siljustøl - Harald Sæverud Museum

Harald Sæverud Museum Siljustøl er hjemmet til Harald Sæverud, en av Norges fremste komponister, og ektefellen Marie Hvoslef. Aktivitetshefte og filmvisning for barna. Barnebøker kan lånes til de minste. Store friområder rundt eiendommen med mange turstier.

Harald Sæverud Museum Siljustøl, hjemmet i to etasjer pluss kjeller fotografert fra hagen

David, CC-BY-SA-3.0

Harald Sæverud Museum Siljustøl, hjemmet i to etasjer pluss kjeller fotografert fra hagen

David, CC-BY-SA-3.0

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Museet er hjemmet til Harald Sæverud, en av Norges fremste komponister, og ektefellen Marie Hvoslef. Huset fra 1939 er fasinerende rikt på detaljer og historier. Det er åpent for omvisninger søndager om sommeren. Barna får eget aktivitetshefte og filmvisning, og barnebøker kan lånes til de minste.

Et trekkplaster er det store og vakre uteområdet som er fritt tilgjengelig hele året. I denne enorme parken på 176 mål er det mange stier, høye trær og en innsjø som gjør det til et populært turmål. Naturområdet rundt Siljustøl var en viktig inspirasjonskilde for Harald Sæveruds komposisjoner.

Utendørs audioguide (app) er inkludert i inngangsbilletten, en versjon for barn og en for voksen. Appen lastes ned på ens egen smarttelefon. På lytteturen får man høre mer om det store uteområde og bli kjent med Harald Sæverud og musikken hans, og konen Marie Hvoslef. Det er også en utendørs rebusløype: "Let, finn, lær og vinn".

Barn under 18 år gratis, voksen kr 80

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

18/5 - 15/9: tirsdag til søndag kl 11.00-16.30

Sommeråpen kiosk 15/6 - 31/8 kl 12.00-16.00. I sommersesongen går museumsbåten MS Ole Bull i skytteltrafikk mellom Lysøen og Buena kai på Lysekloster alle åpent dager

Turområdet er åpent hele året

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer på Siljustøl - Harald Sæverud Museum

12:00
2
06/2024
Siljustøl: Familiedag på Siljustøl

Eventyrlig søndagstur i komponisthagen

Flere aktiviteter for barn i Bergen