VilVite - Bergen vitensenter

VilVite - Bergen Vitensenter formidler kunnskap gjennom ca 100 ulike installasjoner, som alle er interaktive, det vil si at de stimulerer til handling og derigjennom forståelse. Eget helgeprogram, egne aktiviteter i skoleferiene.

Fronten på VilVite - Bergen Vitensenter, tre sirkelrunde ytterflater i forskjellig høyde satt sammen til en bygning

SinWin, frigitt bilde

Fronten på VilVite - Bergen Vitensenter, en halvsirkelformet glassbygning med en rød stor boks på ene siden med VILVITE og logo i svart

SinWin, frigitt bilde

Familie på tre inne i VilVite - Bergen Vitensenter

arnybo, CC-BY-SA 2.0

Fronten på VilVite - Bergen Vitensenter, tre sirkelrunde ytterflater i forskjellig høyde satt sammen til en bygning

SinWin, frigitt bilde

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

VilVite skal som andre vitensentre bidra til å skape undring og refleksjon rundt de naturvitenskapelig sammenhenger som påvirker livene våre. Det foregår gjennom ca 100 ulike installasjoner, som alle er interaktive, det vil si at de stimulerer til handling og derigjennom forståelse. Med andre ord - læring gjennom lek! En aktivitetsløype, som passer for familien, gjør besøkende bedre kjent med installasjonene - og med hverandre! Utvidet program i helgene og i skoleferiene. Butikk og kafé.

Se programmet på VilVite - Bergen Vitensenter.

Klatreveggen med med 40 spill er veldig populær, den er som en megastor TV-skjerm. Bruk kropp, hode og en ball for løse mattestykker på vei til månen, knus blokker, eller utforsk hvor verdens land ligger. Blant mye annet! En unik, interaktiv opplevelse hvor man aktiviserer hele kroppen gjennom å klatre opp og ned, frem og tilbake på veggen.

Installasjonene i de forskjellige rommene blander teknologi og kreativitet på en artig måte: vanneksperimenter, sykle 360 grader i Sentrifugalskapen, trekke såpebobler over hodet, skyte med maling, lære om kroppen og mye mer. Utstillingen "Loop" tar besøkende med inn i naturens fantastiske verden. Lær hva alger, avfall og fotosyntese har til felles, utforsk den digitale eplehagen, og betrakt naturen fra et nytt perspektiv. Robot-programmering og koding er også i fokus, barna lærer at det "umulige" som oftest er mulig.
 
"Opplev havets skjulte verden" er en oppdagelsesreise på 200 meters dyp, der hvor lysbølgene knapt når ned til bunnen. Man befinner seg inne i en simulert havstasjon på bunnen, og betrakter det som er utenfor, løser oppdrag, og reflekterer over hva teknologien kan bringe i fremtiden.

I januar 2024 åpner "Energibyen", en by full av installasjoner og opplevelser der man kan utfroske bærekraftig energi, lære mer om fremtidens energisystemer, bygge egne havvindmøller, kjøre i bilsimulator og fange CO2.

I verkstedsområdet Skaperhagen kan barna løse diverse kreative oppgaver, enten det er å lage figurer i papp, finne mekaniske løsninger mm. Vitenshowene er eksperimenter med høy underholdningsverdi, som til tider kan inneholde mye lyd, røyk og gass. Anbefalt minstealder er som regel 5-6 år. Oppdagerløype for hele familien på Marineholmen.

Fra og med siste helg i november og frem til jul er det juleverksted hvor barna kan lage sin egen julepynt. De kan ta den med hjem eller henge den opp på trærne i senterets Juletreskog. Anbefalt minimumsalder er 8 år alene og 6 år i følge med voksne, avhengig av ferdigheter med saks og tape.

VilVite i Bergen er medlem av Foreningen Norske Vitensentre. Et vitensenter er et populærvitenskapelig opplevelses- og læringssenter for teknologi, naturvitenskap og realfag. Her er det ikke vitenskapens resultater som teller i første omgang, men hvor spennende vitenskapelig arbeid og eksperimenter er. Vitensenteret inviterer folk i alle aldre til å ta del i dette og retter seg spesielt mot barn og unge under utdanning.

Hverdager tirsdag til fredag / helger, helligdager og skoleferier (2024):
Barn under 3 år gratis / gratis
Barn (3-15 år) kr 185 / 195
Voksen kr 215 / 225
Familie (2 voksne + 2 barn, eller 1 voksen + 3 barn) kr 695 / 720, kr 110 pr ekstra barn

Salg av årskort

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

Tirsdag til fredag: 09:00-15:00

Lørdag og søndag: 10:00-17:00

Sommeråpent 22/6 - 18/8:
Alle dager 10:00-17:00

3/6 - 17/6 og 19/8 - 26/8:
Åpent mandager 09:00-15:00

Vestlandsskolenes vinter- (9), påske- og høstferie (uke 41):
Alle dager: 10:00-17:00

Østlandsskolenes høstferie (uke 40):
Mandag til fredag: 09:00-16:00
Lørdag og søndag: 10:00-17:00

Endrede åpningstider rundt helligdager og i romjulen

Stengt 1/1, 2. påskedag (1/4), 1/5, 17/5, 2. pinsedag, 24 - 26/12 og 31/12

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer på VilVite - Bergen vitensenter

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.

Flere aktiviteter for barn i Bergen